A jeni ankuar ndonjëherë për ndonjë punë “të thjeshtë”?  Ndoshta jeni ndjerë se ishte një punë e pavlerë dhe poshtë aftësive tuaja. Ose ndoshta keni pritur për një punë me më shumë përgjegjësi dhe autoritet.  Por Bibla na tregon për rëndësinë e të qenit besnikë në gjërat e vogla.

Pasi Izraelitët pushtuan tokën, ata kishin nevojë që ta ndanin midis fiseve.  Tek Jozueu 13-17, ne mund të marrim një mësim shumë të çmuar për mënyrën sesi Zoti shënjoi territoret e tij   dhe mundësitë.  Zoti na jep ne territor në varësi të masës së besimit që ne kemi. Kur ne marrim një territor- pavarësisht nëse ky është  vendi ynë i punës, komuniteti apo klasa- Zoti do që ne ta fitojmë këtë territor për Të.

Zoti u shpërndau Tokën e Premtuar, duke u bazuar në  besnikërinë ndaj Tij, jo në të drejtën e të parëlindurve.  Duke qenë se ne kuptojmë pjesërisht, ne mund të mendojmë se Zoti është treguar i  pandershëm ose i padrejtë. E  sërish Zoti sheh  gjithçka nga fillimi deri në fund, shumë larg prej asaj që ne mund të kuptojmë. Ai i njeh sekretet dhe motivon çdo zemër edhe kur ne nuk e bëjmë këtë. Zoti e di se si ne i menaxhojmë detyrat e vogla që kemi, bekimet  e vogla, mundësitë e vogla. Dhe territori ynë i së ardhmes varet  nga mënyra sesi ne menaxhojmë këto gjëra të vogla.

Lutje: Zot, më ndihmo që të jem besnik edhe në gjërat  e vogla. Më ndihmo që të sjell ty përlëvdim në  cilindo vend që Ti më ke vendosur që unë të punoj dhe të jetoj.  Unë lutem në emër të Jezusit. Amen.

Dhe zoti i tij i tha: “Të lumtë, shërbëtor i mirë dhe besnik; ti u tregove besnik në gjëra të vogla; unë do të të vë mbi shumë gjëra; hyr në gëzimin e Zotit tënd” ( Mateu 25:23)

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI