Ja ku del dhe dielli (vazhdon.)

Lexo:Gjoni 1:1-14; Gjoni 8:12
“Në shkencë, ne kemi mësuar, se dielli është një yll i ndritshëm.” – tha Poli, duke tërhequr tubin  për të ujitur kopshtin: “ Ai është në qendër të sistemit tonë diellor.” Ndërsa ai po fliste, retë u shpërndanë dhe dielli shndriti sërish.

Elisa thirri:  “Shiko, gjysh!” Ja ku po vjen dielli!”

Gjyshi hodhi një shikim rreth e rrotull kopshtit. Ai pyeti: “ Ti do të thuash që ai top i madh dhe  i ndritshëm po bie nga qielli, drejt e këtu?”

Poli qeshi “Oh, gjysh, ti e di se për çfarë po flet Elisa!  Drita e diellit është ajo  po vjen tani. Siç ti the më parë, janë rrezet e diellit që ne shikojmë.”

Gjyshi nënqeshi. “Ke të drejtë”  –tha ai “dhe kur e mendon, kjo mund të të  ndihmoj ty që të kuptosh sesi dielli, ilustron pjesën e dytë të trinitetit.”

Elisa pyeti: “Ky është Perëndia Bir,  apo jo?”

“Saktë” . Gjyshi eci drejt një pemë dhe u ul, duke ia bërë me shenjë fëmijëve që të bashkoheshin me atë.

Ai tha: “Ne në fakt nuk e shikojmë diellin dhe nuk e shikojmë Perëndinë Atë . Por ne e shikojmë dritën që vjen prej diellit. Dhe kush quhet drita e botës, në bibël?

Poli u përgjigj me shpejtësi:“është Jezusi! Unë e di , se çfarë po thua. Ne shikojmë dritën që vjen prej diellit në qiell,  dhe ne shikojmë dritën e botës ,  që vjen prej Perëndisë Atë.”

Gjyshi tha: Ke të drejtë. Në kohërat e Biblës, njerëzit e panë nga afër Jezusin.

Elisa tha: “Ne mësojmë rreth Atij në Shkollën e së Dielës dhe duke lexuar Biblën. Ajo zbardhi dhëmbët. “Hej!  Diell, është fjala që ne përdorim  për të dyja,  diellin lart në qiell dhe për dritën që vjen prej tij. Dhe ata të dy janë diell. Ata me të vërtetë janë vetëm një- ata janë e njëjta gjë.”

Poli tha i mendueshëm: Pothuaj si Perëndia Atë  dhe Perëndia Bir janë një. Ne i quajmë të dy Perëndi, sepse të dy me të vërtetë janë Perëndi. Kështu që . . . kjo shpjegon që Perëndia  Atë dhe Perëndia Bir janë një , por nëse Perëndia është trinitet, ka akoma një pjesë të tretë për t’u shpjeguar.”

Gjyshi tundi kokën, e më pas u çua duke murmuritur.  “Epo,  nëse do të rrijmë ulur këtu , nuk do ta  mbarojmë dot punën me  kopshtin. Le të kthehemi atje dhe  të flasim ca  më shumë ndërkohë që  punojmë.”

Kur mendon për Jezusin, a mendon për një njeri të mirë? Ose për një shok të mirë? Ai është të dyja këto bashkë – por gjithashtu është shumë më shumë se kaq…Ai është Perëndia! Kur ti mëson  gjëra të mëdha dhe të mrekullueshme mbi të, ti po mëson për Perëndinë. Fakti më i mrekullueshëm, është se Jezusi të jep ty mundësinë që të bëhesh bir i Perëndisë. Sepse Ai është Perëndi , Ai ishte në gjendje të merrte dënimin që ti meritoje. Ti ke nevojë që thjesht të besosh tek  Ai, si Shpëtimtarin tënd  që të çliroi nga mëkatet. (Shiko ABC-në e Shpëtimit në fund të këtij libri.)

     Jezusi është Perëndi!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI