Fjalë Të Mira

Duke i folur njëri-tjetrit me psalme, himne dhe këngë frymërore, duke kënduar [ me zëra] dhe duke lavdëruar Zotin me zemrën tuaj, (EFESIANËVE 5:19)

Versioni i përkthimit King James, i Biblës e përkthen vargun e sotëm: “Duke i folur vetes me psalme, himne dhe këngë frymërore, duke kënduar dhe duke i bërë melodi Zotit në zemrën tuaj.” Më pëlqen ky varg në të dyja mënyrat. Mënyra se si i flas vetes time është e rëndësishme dhe mënyra se si flas me të tjerët është e rëndësishme gjithashtu.

Është e lehtë të biesh në kurthin e të folurit të gjërave negative, problemeve, zhgënjimeve, dhe mundimeve. Por asnjë nga ato nuk na ndihmon të qëndrojmë të mbushur me Frymën dhe asnjë prej tyre nuk reflekton atë që Fryma e Shenjtë dëshiron të na flasë sepse Ai nuk është negativ. Edhe kur na flet rreth një problemi, Ai flet për të sjellë një zgjidhje, dhe kur na flet rreth një situate të vështirë, Ai e bën për të sjellë ngushëllim dhe forcë. Sa më shumë që mendojmë dhe flasim për problemet tona, aq më të dobët bëhemi, por ne forcohemi ndërsa flasim dhe mendojmë për Jezusin dhe premtimet e Tij për ne.

Jeta nuk është gjithmonë e lehtë; ne të gjithë përballemi me vështirësi. Perëndia na ka mbushur me Frymën e Tij për të na aftësuar që t’i bëjmë lehtësisht gjërat që janë të vështira. Kur të kalosh përmes vështirësive, mbaje veshin të dëgjosh zërin e Perëndisë. Shpalli gjërat pozitive që Perëndia të thotë ty përmes Fjalës së Tij dhe përmes zërit të Frymës së Tij në zemrën tënde. Ne të gjithë ushqehemi me fjalët tona, kështu që është shumë e rëndësishme të flasim fjalë të mira që janë plot jetë.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Zgjidh fjalët e tua me mençuri sot, sepse ato kanë fuqinë e jetës dhe të vdekjes.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI