Durimi dhe besimi

Të besosh te Zoti është e lehtë kur jeta është e këndshme dhe ecën mirë. Sidoqoftë, kur rrethanat nuk janë ashtu siç dëshirojmë, besimi ynë te Zoti mund të bëhet i lëkundur. Megjithatë, edhe në kohë të vështira, Ai na udhëzon dhe na ndihmon të kalojmë përmes situatave.

Zoti dëshiron që ne të kultivojmë besnikërinë ndaj Tij në çdo rrethanë. Për ta bërë këtë, ne duhet të angazhohemi në rrugën e Tij në vend që të zhgënjehemi ose të përpiqemi të manipulojmë gjërat për të marrë rezultatin tonë të dëshiruar. Ndërsa do të ishte e lehtë për ne që të shqetësohemi ose të zemërohemi me situatën tonë, Zoti dëshiron që fëmijët e Tij të pushojnë në Të.

Kjo është e mundur kur ne me besim besojmë se Ai ka në kontroll dhe do t’i rregullojë gjërat për të mirën tonë dhe lavdinë e Tij.
Atëherë duhet të presim me durim që të shpaloset vullneti i Tij i përsosur. Edhe nëse nuk mund të shohim ndonjë ndryshim që po ndodh, Zoti është duke punuar në ne dhe në situatën tonë. Detyra jonë është të mbajmë fokusin tonë te Jezusi dhe të vazhdojmë me besnikëri gjithçka që Ai na ka dhënë për të përmbushur aktualisht.

Në fund, vonesat na japin një shans për të zhvilluar karakterin e ngjashëm me Krishtin dhe për t’i treguar botës se çfarë mund të sjellë fuqia transformuese e Jezuit tek ata që i përkasin Atij.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI