Dera është e ngushtë!

Sepse e ngushtë (e mbushur me presion) është dera dhe e shtrënguar është udha që çon në jetë! Dhe pak janë ata që e gjejnë! – Mateu 7:14

Të ndjekim Perëndinë do të thotë të ecim përmes “derës së ngushtë.” Do të thotë të përballemi me vështirësi. Po listoj disa gjëra që kam mësuar se më ndihmojnë të vazhdoj të eci përpara:

  1. Fjala e Perëndisë është vija kufitare për jetën time. Përsa kohë që qëndroj brenda kufijve të vendosur në Shkrim, unë do të kem urtësi dhe kuptim të njoh çfarë kam nevojë të bëj dhe të kem çfarë më duhet në Krishtin. Perëndia është besnik dhe i vërtetë në Fjalën e Tij.
  2. Të jem e gatshme të përfundoj atë që kam filluar. Perëndia përdor njerëz të përkushtuar që nuk drejtohen nga emocionet. Është e thjeshtë të ngazëllehemi kur diçka e re nis, por ata që e kalojnë vijën e kufirit janë ata që vazhdojnë kur gjithë të tjerët nuk janë më të emocionuar.
  3. Kur askush nuk është aty për të më ndihmuar, unë mund të njoh Jezusin shumë më mirë. Dera e ngushtë e të jetuarit për Perëndinë dhe të mos konformohemi me botën, është e vetmuar. Por intimiteti i vërtetë që fiton me Krishtin është më i çmuar se gjithçka tjetër që mund të ofrojë bota.

Unë besoj që këto të vërteta t’ju ndihmojnë ashtu si më kanë ndihmuar mua. Mbani mend që edhe pse do të ketë kundërshtime, çmimi për të ecur nëpër derën e ngushtë është shumë më i vlefshëm.

Lutje

Frymë e Shenjtë, unë dëshiroj të eci në rrugën e ngushtë, rruga për një jetë me Krishtin. Më mbaj në kufijtë e tu dhe më trego si të jetoj që të këmbëngul deri në fund.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI