Dëgjimi i Fjalës së Perëndisë

Çka dëgjojmë nga Perëndia varet nga gjendja e zemrës sonë.

Mateu 13:18-23

Dy njerëz të ulur në të njëjtën stol dhe duke dëgjuar të njëjtin mesazh nëse i pyet do të të përgjigjen në mënyra krejtësisht të ndryshme. Faktori përcaktues është gjendja e zemrës së një personi, siç e tregon qartë shëmbëlltyra në pasazhin e sotëm.

Një zemër e mbyllur. Ka njerëz që e ngurtësojnë zemrën ndaj së vërtetës. Disa madje mund të shkojnë në kishë. Por asnjë e vërtetë nuk është në gjendje të depërtojë, sepse mendja e tyre është e mbyllur ndaj çdo mesazhi që ata nuk duan të dëgjojnë.

Një zemër e cekët. Disa njerëz janë të pasionuar pas asaj që Krishti mund të bëjë për ta, por largohen sapo vijnë vështirësi. Për shkak të pritjeve të tyre të gabuara, nuk arrijnë ta përjetojnë prezencën e Tij në vështirësi.

Një zemër e rrëmujshme. Ata që janë të hutuar nga shqetësimet dhe vlerat e botës nuk kanë vend në zemrën e tyre për t’u përkushtuar ndaj Krishtit. Prandaj, Fjala që ata dëgjojnë nuk jep fryt.

Një zemër e hapur. Ky është lloji i qëndrimit që ne të gjithë duhet të dëshirojmë dhe kultivojmë – një qëndrim që na bën të dëgjojmë, kuptojmë dhe zbatojmë të vërtetat e Shkrimit në jetën tonë.

Në cilën kategori bëni pjesë  ti? Nëse zemra jote nuk është e hapur, kërkoji Zotit një të re, të frytshme që është e etur të njohë dhe t’i bindet Fjalës së Tij.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI