Besojini Perëndisë gjatë sfidave emocionale!

…”O At’, po të duash largoje këtë kupë nga unë! Megjithatë mos u bëftë vullneti im, por yti.” – Luka 22:42

Rritja si një i krishterë që ndjek Frymën e Shenjtë nuk ndodh brenda natës. Është një proces mësimi që kërkon kohë. Pak nga pak, një përvojë mbas një tjetre, Perëndia provon dhe teston emocionet tona, duke na dhënë mundësi të rritemi.

Perëndia na lejon të kalojmë përmes situatave të vështira që trazojnë emocionet tona. Në këtë mënyrë, jemi në gjendje të shikojmë sa të paqëndrueshëm emocionalisht mund të jemi dhe sa shumë nevojë kemi për ndihmën e Tij.

Jezusi na dha një shembull për këtë. Natën përpara se të vdiste për mëkatet tona, ishte në një trazirë emocionale. Nuk donte të vdiste, por i la mbrapa emocionet dhe u lut: “Mos u bëftë vullneti im, por yti.” Gjërat nuk u rregulluan menjëherë mbas lutjes, po në fund Jezusi doli fitimtar përmes sfidave më të mëdha të mundshme.

Mund t’ia dilni të fitoni në kohë sfidash emocionale. Jezusi nuk u drejtua nga ndjenjat e tij dhe as ju. Kur situatat ju ndikojnë emocionalisht, kapni momentin dhe shikojeni si një mundësi për të hedhur një hap në besimin absolut tek Perëndia.

Lutje

Zot, e di që mund të të besoj Ty kur sfidat emocionale më afrohen. Me Jezusin si shembullin tim, unë them: “Jo vullneti im, por Yti.” Ti e di çfarë është më e mira për mua dhe unë të besoj Ty plotësisht.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI