Besojini Perëndisë dhe bëni të mirë!

Ki besim (beso, mbështetu dhe gjej sigurinë) te Zoti dhe bëj të mirën; bano vendin dhe shto besnikërinë. –Psalmeve 37:3

Shumë prej nesh kalojnë shumë kohë duke u përpjekur të zbulojnë si të marrim bekime për veten. Njerëzit ndonjëherë e kalojnë gjithë jetën e tyre duke u përpjekur të arrijnë ato që mendojnë se janë të rëndësishme, duke mos i besuar asnjëherë Perëndisë apo ta lejojnë t’i udhëheqë. Në fund, përfundojnë të dëshpëruar dhe të papërmbushur.

Pslami 37:3 na thotë ki besim te Zoti dhe bëj të mirën… Perëndia nuk na krijoi të jemi egoistë apo të përqëndruar për të ndihmuar vetëm veten gjithë kohën. Ai do që ne të mbjellim farën e mirë duke ndihmuar të tjerët. Duke bërë të mirën gjejmë kënaqësi të madhe sepse ndihemi mirë të bëjmë një ndryshim për të tjerët. Gjithashtu hap derën që Perëndia t’ju bekojë edhe më shumë.

Besojini Perëndisë që do të sjellë bekimet e duhura në jetën tuaj. Ndërsa po prisni për kohën e tij të përsosur, zini kohën tuaj duke ndihmuar të tjerët. Do të ndiheni të çliruar kur nuk po mendoni për veten gjithë kohën.

Ndërsa e zini kohën tuaj duke bërë gjërat e mira që dini të bëni, Perëndia do t’ju bekojë me besnikëri dhe do të përmbushë nevojat tuaja.

Lutje

Perëndi, unë nuk dua të jem egoist, i përqëndruar tek vetja. Unë besoj që Ti do të sjellësh bekimet e duhura në jetën time ndërsa unë jam i zënë duke bërë të mirën për të bekuar të tjerët dhe të ndihmoj ata që Ti më drejton të dua.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI