Lajmi Fundit
prev next

Të dhëna për besimin e tij të krishterë janë kanë qënë me shumicë , por me të njëjtën mase kanë qënë edhe reagimet e tifozëve të superstarit të basketbollit.

Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) drives with the ball during the first half of an NBA basketball game against the New Orleans Pelicans in New Orleans, Friday, Dec. 12, 2014. (AP Photo/Jonathan Bachman)

Sulmuesi i Cleveland Cavaliers,  LeBron James (23) gjatë një ndeshje të NBA kundër New Orleans Pelicans në New Orleans, Premte, Dhjetor, 2014.

Në një intervistë të tij me gazetarët më 4 dhjetor ,pas një ndeshje basketbolli, James u pyet nëse kthimi i dy lojtarë të lënduar do të ndihmojë ekipin e tij , Cleveland Cavaliers . Për habinë e disave që e kanë vënë në pikëpyetje besimin e tij , përgjigja e James ‘ngriti emrin e Jezusit :”Unë shpresoj që të mos mendojmë në këtë mënyrë . Asnjëherë nuk është kështu , “tha ai . ” Kur shokët e skuadrës që kanë qënë të dëmtuar kthehen në fushën e lojës , ne përgatitemi ashtu si jemi përgatitur më parë . Ka vetëm një djalë në botë që kur Ai të kthehet përsëri,  gjithçka do të jetë në rregull, dhe ky është Jezu Krishti . Përveç atij , nuk mund të ketë asnjë tjetër në pankinë që mund ti rregullojë gjërat.”

 

lebron-jamesMe këtë deklaratë James, jo vetëm që pranoi besimin e tij në Jezusi ,por ai shkoi përtej, duke njoftuar sigurinë e tij në kthimin e Jezusit , e cila do të sjellë paqe të qëndrueshme dhe drejtësinë në tokë .  James ka lindur dhe është rritur në Akron , Ohio dhe për herë të parë fitoi vëmendjen kombëtare duke luajtur për Shën Vincent- St . Mary High School , prej nga kaloi  menjëherë në NBA pas diplomimit . Në shtëpi dhe në shkollë , ai kishte ndikim të krishterë që duhet të ketë lënë një përshtypje të qëndrueshme .

 

lebron-james-cryingNdërsa ai është më pak i shfaqur në lidhje me qëndrimet e tij shpirtërore se disa figurave të tjera sportive, ai është parë teksa merr pjesë në shërbesat e kishës së tij dhe ka marrë pjesë në ndeshje basketbolli për bamirësi të organizuara nga kisha pranë Cleveland.  Të shumta kanë qënë edhe rastet kur ai është filmuar duke u lutur përparë ndeshjeve të rëndesishme.

 

Në fakt unë nuk kam turp për ungjillin e Krishtit, sepse ai është fuqia e Perëndisë për shpëtimin e cilitdo që beson. ( Romakët 1:16 )

Heronj të besimit
Për të pasur një miqësi jetëgjatë...

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>