Lajmi Fundit
  prev next

  Perëndia ka një qëllim unik për besëlidhjen martesore. Marrëdhënia martesore të krijon mundësinë e mrekullueshme për të pasqyruar marrëdhënien e Krishtit me nusen e Tij (kishën). Ti dhe partneri duhet të jeni të gatshëm për të sakrifikuar dëshirat tuaja individuale për hir të besëlidhjes martesore, në të njëjtën mënyrë sakrifikuese që Krishti i dha Veten kishës.

  Partneritet (Amosi 3:3)

  Perëndia ju ka dhënë për njëri tjetrin si partnerë për gjithë jetën. Marrëdhënia e vërtetë rritet përbrenda marrëdhënies martesore kur ka unitet emocional, shpirtëror dhe fizik.

  Kënaqësi (Fjalët e Urta 5:18)

  Marrëdhënia martesore si dhe partneri yt martesor, janë dhurata e veçantë e Perëndisë për ty.

  Vlerësimi i vërtetë i partneritet tënd martesor, do të burojë nga vetkontrolli dhe nga një zemër prej shërbëtori.

  Prindërim (Zanafilla 1:28)

  Urdhëresa e parë e Perëndisë në Shkrim ishte për Adamin dhe Evën “Jini të frytshëm dhe shumohuni”.

  Perëndia dëshiron që toka të mbushet me pasardhës të perëndishëm.

  Përsosje (Romakëve 8:29)

  Në marrëdhënien intime martesore, do të ndërgjegjësohesh edhe për të metat e partnerit tënd.

  Edhe partneri yt është mjaft i ndërgjegjshëm për të metat e tua! Perëndia i përdor si dobësitë, ashtu edhe pikat e forta të tua për të të mprehur e bërë më të ngjashëm me imazhin e Krishtit.

  “Kush ka gjetur grua ka gjetur një gjë të mirë dhe ka siguruar një favor nga Zoti.” (Fjalët e Urta 18:22)

  Nëse dëshironi më tepër informacion për këtë temë kontaktoni Qendrën e këshillimit “Ҫelësi Im” një shërbesë e Radio 7 në bashkëpunim me organizatën ndërkombëtare Shpresë për zemrën. Misioni i saj është “të japim një këshillim biblik që rinovon mendjet, shëron zemrat, dhe u sjell shpresë të lënduarve, si edhe të fuqizojmë të tjerë për të bërë të njëjtën gjë.

  Na kontaktoni në qender_keshillimi@yahoo.com, P.O.BOX 29 14 Tiranë

   

  Abuzimi seksual tek fëmijët
  Martesa

  Comments.

  Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

  Leave a Reply.

  * Your email address will not be published.
  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>