4 mënyra si të ndihemi më pak të zënë

Ëndërro

Sipas një artikulli të publikuar  në revistën  Perspektivë mbi Shkencat Psikologjike në vitin 2012, ëndrrat me sy hapur mund të të ndihmojnë të përmirësosh memorien, imagjinatën dhe aftësinë për të menaxhuar emocionet e tua.  Nëse dëshiron të ndihesh më pak i zënë, fik çfarëdolloj mjeti teknologjik  që mund të të sjellë shpërqendrim. Lejo trurin tënd të kalojë në një gjendje pushimi. Kjo do t’i japë një tjetër thellësi mendimit tënd, e do ta bëjë atë më krijues.

Bëhu kreativ

Krijo. Nuk ka rëndësi nëse kjo të thotë të ngjyrosësh, të shkarravisësh, të luash me argjilë apo plastelinë.  Krijimtaria ul shumë prodhimin e hormoneve që janë përgjegjëse për shkaktimin e stresit. Nuk është e rëndësishme që t’i realizosh punimet  në mënyrë të shkëlqyer. Një studim i publikuar në gazetën Art Therapy, ka treguar se të bërit art, prodhonte ndryshime pozitive tek njerëzit, pavarësisht nivelit të aftësive që kishin.

Dëgjo muzikë

Nëse ndihesh i mbingarkuar, vendos kufjet dhe ngrije volumin e muzikës. Shumë studime kanë treguar se të dëgjosh muzikë përpara situatave që mund të jenë stresuese, ndikon pozitivisht në sistemin nervor të trupit tonë. Për të marrë sa më shumë përfitim prej muzikës, përpiqu që të kesh një listë muzikore me tinguj qetësues. Një shembull mund të jetë të dëgjosh valët e ujit, apo të dëgjosh muzikën klasike.

 Luaj

Në kulturën tonë, e cila është e bazuar kaq shumë mbi punën, loja duket se është nënvlerësuar. Ajo shihet si një humbje kohe, por në fakt na bën më të hapur ndaj eksperiencave të reja dhe kreativitetit. Puno, duaj më shumë dhe luaj kur duket se asnjëherë nuk e gjen kohën e duhur për t’i bërë të gjitha këto. Bëj diçka që të pëlqen. Mund të shkosh për një lojë basketbolli, apo volejbolli diku pranë shtëpisë, së bashku  me miqtë apo me familjarët e tu. Mjafton që të jetë një aktivitet argëtues.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI