Për çfarë nuk duhet të shqetësohesh?

Në të përditshmen tonë përballemi me  mjaft gjëra që mund të shkaktojnë stres. Shumë njerëz shqetësohen për gjëra që nuk kanë ndonjë rëndësi.  Ne kemi tendencën të mendojmë shumë mbi çështje të caktuara. Kjo mund të na kthehet në obsesion. Çfarë mendojnë të tjerët për ne?  Si na duken flokët? Sa para kemi në bankë? Më pas jeta kthehet në një dallgë stresi, në vend se të na përcjellë ndjesi pozitive.

Na duhet  të lemë pas frikën dhe shqetësimin dhe të përqafojmë dashurinë dhe lumturinë. Shpresojmë që ky  material do t’ju ndihmojë të qartësoheni.

 Çfarë mendojnë të tjerët për mua?

Shpesh jetojmë si në burg, duke u shqetësuar se çfarë mendojnë të tjerët për ne.  Mbaj mend se opinioni i dikujt për ty, nuk ka asnjë rëndësi. Zoti të sheh si shumë të çmuar. Kjo është e vetmja gjë që vlen. Askush nuk mund të largojë prej teje vetëbesimin, dashurinë për veten, e kujdesin. Sigurohu që t’i  zhvillosh këto cilësi. Dashuria gjendet brenda nesh. Duhet të tregosh respekt për veten tënde.

Sa shumë para zotëroj?

Të kesh më shumë para, nuk do të thotë të jesh më i lumtur.  Studimet kanë treguar se paratë janë të rëndësishme kur bëjnë diferencën mes të jetuarit në rrugë, e të jetuarit në një shtëpi. Nëse  nevojat tona bazë janë të plotësuara, të kemi më shumë para nuk do të na bëjë më të lumtur. Ndaj, mjaft u shqetësove se sa para ke në llogarinë tënde.  Fillo të kujdesesh më shumë për të sotmen dhe ji  falenderues për atë që ke tani.

Gabimet që kam bërë?

Duhet të falim veten tonë. Të mendosh gjatë mbi ato çfarë kanë ndodhur, nuk ka për t’i ndryshuar . Duhet të dish  se nga çdo  gabim që ke bërë, je rritur dhe ke mësuar gjëra të vlefshme. Mendoji ato si pjesë të vlefshme të  eksperiencës tënde, që të kanë ndihmuar të kuptosh më shumë.

Përse nuk dukem gjithmonë perfekt?

Perceptimet e njerëzve mbi të bukurën janë të ndryshme. Mos u mundo që të modelosh trupin tënd mbi atë çfarë  media dhe imazhet e ndryshme na imponojnë. Ne kemi një pamje fizike unike. Nëse shkon të bësh ushtrime  në palestër , bëje duke u shqetësuar më shumë për shëndetin tënd, e jo për mënyrën se si dukesh. Lër mënjanë imazhin perfekt dhe respektoje veten ashtu siç je në këto momente.

Si mund t’i kënaq të gjithë?

Kur kënaq të tjerët, mund të kesh  miq më shumë. Por, nuk  është e thënë që këta të jenë miqtë e duhur. Kur shtyp veten tënde për t’u pëlqyer të tjerëve, do të tërheqësh patjetër njerëzit  e gabuar pranë vetes. Mëso si të duash veten dhe të kuptosh nevojat e tua. Mbaj për miq ata njerëz që nuk përpiqen të të shkelin.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI