30 Qershori- Dita ndërkombëtare e rrjeteve sociale

30 Qershori është shpallur Social Media Day (Dita e Rrjeteve Sociale), për të kujtuar miqësitë e mëdha që njerëzit kanë lidhur nëpërmjet Facebook, Instagram, Twitter dhe platformave të tjera.

Kjo ditë u krijua nga shoqëria mediatike argëtuese dhe shumëplatformëshe, Mashable, në vitin 2010. Me seli në Nju Jork, Mashable u themelua në vitin 2005, nga Pete Cashmore.

 Rrjetet sociale jo vetëm që lidhin njerëzit me familjarët dhe miqtë, por shumë njerëz fitojnë para falë tyre. Ndikimi socio-ekonomik dhe kulturor i rrjeteve sociale në vende ishte revolucionar dhe Social Media Day e njeh këtë fuqi.

Një arsye tjetër që nxiti Mashable të krijonte Social Media Day është vlerësimi i ndikimit që rrjetet sociale kanë në komunikimin në botë. Pavarësisht shqetësimeve që lidhen me rrjetet sociale, ato u kanë dhënë zë njerëzve të zakonshëm dhe u kanë ofruar atyre mundësi të ndryshme.

Platformat e rrjeteve sociale më të përdorura janë Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, WhatsApp e TikTok. Platforma e parë e rrjeteve sociale ishte Friendster në vitin 2002, më pas lindi Linkedin2003 dhe Facebook 2004.

Më i fundit në listë, me mjaft peshë në rrjetet sociale është TikTok. Aplikacioni, i prezantuar në 2016, u bë i famshëm veçanërisht te të rinjtë falë funksioneve të muzikës dhe videove.

Sipas një statistike të SmartinsIghts, më shumë se gjysma e popullsisë botërore përdor rrjetet sociale (58,4%, ose 4.62 miliardë persona), përdorimi mesatar në ditë është 2 orë e 27 minuta.

Rrjetet sociale kanë pasur një impakt të madh edhe në përhapjen e ungjillit. Ato kanë shërbyer jo vetëm si një metodë efektive, për të shpërndarë lajmin e mirë, tek adoleshentët dhe të rinjtë, por gjithashtu ato kanë ndihmuar mijëra njerëz në botë, të cilët nuk mund të ndjekin dot një kishë lokale. Gjatë kohës së pandemisë, rrjetet sociale u kthyen,  në një domosdoshmëri për të ndarë Fjalën e Perëndisë. Sipas statistikave të ndryshme, numri i blogerëve të krishterë, është rritur me 4% vitet e fundit dhe impakti që ato kanë pasur në jetët e personave të pashpëtuar ka qenë  i madh.  Shumë të krishterë i përdorinin rrjetet sociale si një metodë për të organizuar takime lutjeje, duke u afruar kështu më shumë me trupin e Krishtit nëpër botë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI