Zoti është sovran mbi çdo rrethanë

Pavarësisht se ku na çon jeta, Zoti ka kontroll. Ai është sovran dhe Fjala e Tij premton se “në të gjitha gjërat Zoti punon për të mirën e atyre që e duan, të cilët janë thirrur sipas qëllimit të tij(Romakëve 8:28).Jo vetëm disa gjëra. Jo vetëm zonat ku ndihemi rehat. Jo, Zoti po punon për të mirën tonë në të gjitha gjërat.

Kur Ruth doli për të mbledhur elb në një nga fushat afër, ajo po kërkonte furnizimin e Zotit. Ajo kishte mësuar Shkrimet e Dhiatës së Vjetër nga vjehrra e saj, kështu që e dinte se çfarë tha Perëndia në librin e Levitikut: “Kur të korrni të korrat e tokës suaj, mos korrni në skajet e fushës suaj ose mos mblidhni grumbullimet e korrjeve tuaja … lëreni ato për të varfërit dhe të huajt. Unë jam Zoti, Perëndia juaj(19: 9-10). Ruth ishte e varfër dhe e huaj, kështu që ajo e dinte që kjo dispozitë në Fjalën e Zotit ishte për të dhe shkoi të mbledhë ushqim.

Perëndia është gjithmonë duke punuar në prapaskenë për të bekuar ata që besojnë tek Ai, dhe kështu Ai e solli Ruthin jo në ndonjë fushë të vjetër në Betlehem, por tek një që i përkiste Boazit, një i afërm i ngushtë i burrit të ndjerë të Naomit, Elimelek. Boazi e dinte që gjithçka që ai kishte i përkiste Perëndisë. Ai e shihte veten si një qiramarrës, administrator i mirësisë së Zotit. Kështu që, ai e bekoi Ruthin dhe i dha asaj fushen e lirë, jo vetëm cepat. Ai i ofroi asaj mbrojtje dhe i dha ujë për të pirë. E shihni, dhembshuria lind dhembshurinë. Ishte dhembshuria që e çoi Ruthin të shoqërojë Naomin përsëri në Izrael dhe ishte dhembshuria që e motivoi Boazin të plotësonte nevojat e Ruthit.

Kur Ruth u takua me Boazin, ajo e identifikoi veten si e huaj, por Boaz e shikoi dhe e quajti “vajza” e tij (Ruth 2: 8). Kjo është një fotografi e hirit. “Ndërsa ishim akoma mëkatarë, Krishti vdiq për ne(Romakëve 5: 8). Kur ishim të huaj, Zoti na thirri fëmijët e Tij. Kur unë dhe ti nuk ishim plotësisht të vetëdijshëm për dashurinë e Zotit, dashuria e Tij u zgjat për ne, në mes të dhimbjes sonë. Pra, kur jeta është e vështirë, mbahu ne besnikërinë e Zotit. Edhe kur ndieni se jeni në një rënie të lirë, krahët e Tij të përjetshëm janë poshtë. Ai nuk do të të lerë kurrë të goditesh përtokë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI