Testamenti i gjyshit

Lexo:Romakëve 8:16-17; 1 Pjetrit 1:3-5

Zoti Ndoni, një avokat, hapi një dosje dhe lexoi prej saj: “Dëshira e fundit dhe testamenti i Andrea Filip Bidollarit. Unë, Andrea Filip Bidollari, duke qenë në mendje të shëndoshë…”

Ani mendoi me vete: “Sa e çuditshme kjo që gjyshi ka thënë.”.  Ajo pa përreth zyrën e avokatit. Asaj i mungonte shumë gjyshi! Të gjithë dukeshin kaq të qetë, madje edhe fëmijët po qëndronin në heshtje.

Secilit prej nipërve dhe mbesave të mia i lë 5 milionë lekë që t’i përdorin për arsimimin e tyre,” lexoi avokati, dhe sytë e Anit u hapën. “Uau! Gjithë ato para për mua?” Ajo nuk arrinte ta besonte. Zoti Ndoni vazhdoi të lexonte. “Nipit tim, Uliks, i lë…”

Dhe kështu vazhdoi. Gjyshi i kishte përfshirë të gjithë në testament, dhe të gjithë fëmijët kishin marrë diçka të veçantë që i ndihmonte ata ta kujtonin gjyshin e tyre.

Ndërsa hynë në makinë pasi përshëndetën anëtarët e tjerë të familjes, Ani pyet: “Babi, a mund të shkojmë në fermë? Dua të shikoj Princeshën!” Gjyshi i kishte lënë asaj kalin e tij.

Babai tundi kokën duke pohuar: “Do të shkojmë. Unë dua të marr Biblën e gjyshit. Jam i gëzuar që ma la mua.” Kështu ata u nisën në fermë, ku Ani përkëdheli kalin e saj, ndërsa babai mori Biblën që kishte trashëguar.

Kur u kthyen në shtëpi, Ani kërkoi të shihte Biblën. Ajo i shfletoi me kujdes faqet e librit të vjetër dhe lexoi me zë: “Testamenti i Ri i Zotit tonë dhe i Shpëtimtarit Jezus Krisht!” Pastaj i tha nënës së saj: “Kjo është diçka e ngjashme me atë që zoti Ndoni tha këtë mëngjes. Mendoj se ai e quajti vullnetin e gjyshit ‘testament’, apo jo?”

Nëna pohoi me kokë. “Ashtu është. Ai është një dokument i rëndësishëm që tregon se çfarë i la gjyshi gjithsecilit nga anëtarët e familjes së tij, se çfarë ata kanë trashëguar. Testamenti i Ri është një dokument i rëndësishëm gjithashtu. Prej tij ne mësojmë se ata që e pranojnë Jezusin si Shpëtimtarin e tyre, bëhen anëtarë të familjes së Perëndisë. Po ashtu, ata kanë një trashëgimi që vlen, jetën e përjetshme dhe parajsën që i pret.”

“Dhe të gjithë mund ta kenë, apo jo?” pyeti Ani. Nëna iu përgjigj:

“Pikërisht! Perëndia ua ofron të gjithëve. Sa keq që shumë veta e refuzojnë atë që Jezusi ka bërë për ta dhe e humbasin trashëgiminë.”

Po ti a je fëmijë i Perëndisë me një trashëgimi qiellore? Nëse jo, pranoje tani që je një mëkatar dhe që nuk e meriton parajsën. Beso në zemër që Jezusi vdiq për ty. Rrëfeji mëkatet e tua dhe lutju Jezusit që të të falë. Ai do të të bëjë fëmijën e Tij, dhe një ditë ti do të jetosh trashëgiminë, lavditë e parajsës.

Lutu për trashgiminë tënde!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI