Të vegjlit na mësojnë lumturinë

Sa shpesh ndihesh sikur jeta është shumë e vështirë? Edhe nëse nuk është, nuk do shumë kohë që vetë ta vështirësojmë atë. P.sh. edhe kur duam të organizojmë një festë të vogël me miqtë tanë në shtëpi, përfundojmë duke ftuar aq shumë njerëz sa nuk dimë si t’ia dalim në fund. Si pasojë e kësaj i hapim më shumë punë vetes dhe familjes. Por cila është zgjidhja për këtë? Ne besojmë që përgjigja është të Luka 18:17 që thotë “Në të vërtetë po ju them se ai që nuk e pranon mbretërinë e Perëndisë si një fëmijë i vogël, nuk do të hyjë atje“. Këtu i gjithë theksi është te fjala i vogël. Kur fëmijët rriten, edhe ata fillojnë t’i vështirësojnë më shumë gjërat. Por kur janë të vegjël, nuk e bëjnë këtë. Fëmijët e vegjël nuk janë të komplikuar. Ata nuk jetojnë duke u përpjekur që t’u bëjnë përshtypje të tjerëve. Dhe kështu ata mund të na mësojnë se si ta shijojmë jetën. Ja se si:

  • Leri gjërat të shkojnë

Një karakteristikë e fëmijëve është se ata falin shumë. Fëmijët grinden në një minutë për një lodër dhe në minutën tjetër i sheh duke u përqafuar. Në fakt të urresh njerëzit është barrë e rëndë. Mund të mbajmë mëri, të jemi të hidhur, të nxehur, të zemëruar dhe të ofenduar. Dhe sa herë e shohim personin me të cilin jemi grindur  sillemi me servilizëm e flasim pas shpinës më vonë. Por mos e harxho jetën tënde duke varur turinjtë për disa gjëra të padrejta që të kanë ndodhur. Trajtoji gjërat më thjeshtë.

  • Ëndërro

Një gjë tjetër që ua lehtëson jetën fëmijëve është se ata besojnë lehtë. Ata besojnë në magji dhe përralla. Ata nuk e kanë problem të krijojnë miq imagjinarë apo një jetë të mrekullueshme të fantazuar prej tyre. Në librin të titulluar Zoti është më afër nga sa ti mendon, John Ortberg shkruan për një vajzë e cila thoshte se e dinte që Jezusi jetonte në zemrën e saj sepse kur e vendoste dorën e saj në gjoks, ndiente hapat e Tij. Tani, ne si të rritur e dimë që ajo ndiente thjesht rrahjet e zemrës. Por ajo vërtet e ndiente Zotin në mënyrën e saj fëminore. Dhe kur e mendon këtë, ajo vajzë kishte të drejtë sepse rrahja e zemrës është një shenjë që ti ke jetë brenda teje. Si të rritur, ne kemi nevojë të zhvendosemi në mbretërinë e Perëndisë dhe të ëndërrojmë. Duhet të sjellim gëzim në jetët tona. Ky është një e drejtë dhe një privilegj për ne si fëmijë të Perëndisë.

  • Mblidhi lodrat e tua

Disa prej nesh i lehtësojnë jetët e tyre shumë thjesht, pa e përdorur shumë imagjinatën. P.sh  shkojnë në shtëpi dhe e rregullojnë. Këtë bëj edhe ti, mbaj vetëm gjërat që përdor dhe ato që do. Të tjerat largoji.

  • Përqendrohu

Një mënyrë tjetër se si ta lehtësosh jetën është të bësh një gjë, jo shumë gjëra në të njëjtën kohë. Të bësh shumë gjëra njëherësh është në modë, por ne duhet të fokusohemi në atë që po bëjmë.

  • Kërkoja babait

Dhe në fund, ti mund ta bësh jetën më të lehtë duke e besuar që Zoti të do dhe i dëgjon lutjet e tua. Filipianëve 4:6 thotë: “Mos u shqetësoni për asgjë, por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjërimesh, me falenderim.” Nëse do diçka, kërkoja Perëndisë. Nëse është e drejtë, Ai do të ta japë. Nëse nuk është, dije ai ka diçka më të mirë. Është me të vërtetë kaq e thjeshtë. Të inkurajojmë që të mos dyshosh te Perëndia por ta besosh Atë me zemrën tënde. Ji pak më shumë si fëmijët për tu përshtatur me jetën. Ku i dihet, mund të ndiesh  Jezusin që po ecën brenda kraharorit tënd.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI