Dihet që dëshira për të udhëtuar nuk i mungon askujt, por janë disa arsye që të pengojnë. Duke nisur nga mundësitë financiare, mungesa e kohës ose e lejeve nga puna. Ti tashmë mund t’i kesh lënë pas dore udhëtimet. Por janë 8 arsye pse nuk duhet ta bësh një gjë të tillë. Mendo që t’i jepësh vetes kohë për të organizuar udhëtimin e ardhshëm, duke shpenzuar më pak, mbledhur para dhe duke marrë leje nga puna 1 muaj më parë.

  1. Do të keni një perspektivë të re

Njëri nga aspektet më të mira të udhëtimit është perspektiva e re. Mund të jesh mësuar me rutinën e jetës së përditshme, të cilën mund ta rregullosh me një udhëtim që sjell një perspektivë të re. Mund të provosh ndonjë ushqim të ri, vizitosh një vend të ri apo diçka tjetër.

  1. Rimerrni energji

Pushimi është një gjë që të jep shumë energji të re, mjaftueshëm për të qenë në formë në muajt e ardhshëm. Do të kesh energji për të përballuar stresin e punës dhe shumë gjëra të tjera.

  1. Mëson për kultura të reja

Kur ushëton në një vend tjetër, gjerat gjithmonë do të jenë ndryshe nga ajo që ti je mësuar. Udhëtimi të prezanton me mënyra të ndryshme jetese, mënyra të ndryshme të të bërit gjërat e përditshmërisë dhe princime e tradita të ndryshme. Kjo e hap mendjen tënde ndaj ideve të reja dhe zgjeron të menduarit divers.

  1. Sfidon veten

Kjo është ndoshta njëra ndër arsyet kryesore për një udhëtim. Të sfidosh veten nuk është një gjë e lehtë. Udhëtimin ne e quajmë sfidë pasi do të përballesh me probleme të mëdha si, gjuha, ushqimi që nuk e njeh dhe ndonjë zonë të panjohur.

  1. Udhëtimi forcon marrëdhëniet.

Nuk ka rëndësi me kë po udhëton, udhëtimi do tju lidh më shumë bashkë. Është pikërisht fakti që përjeton eksperienca të reja, i cili krijon një lidhje të re të fortë. Ose ndoshta është fakti që të duhet të jetosh me një person tjetër në të njëjtën hapsirë të vogël për disa javë por në të vërtetë shkon përtëj kësaj… Udhëtimi rrëgullon cdo marrëdhënie dhe sjell këdo afër.

  1. Të ndihmon të zbulosh më shumë vetveten

Me të gjithë mundësitë dhe sfidat që sjell udhëtimi, ti mëson më shumë për veten dhe gjërat që ti je aftë të pushtosh dhe mposhtësh. Ushëtimi mund të të hapë ndaj ndaj dicka që kurrë nuk e ke munduar dhe kjo, pa asnjë dyshim, do të të japë një kënaqësi të brendshme ekstreme dhe do të të inkurajojë të provosh gjëra të reja në të ardhmen pa dyshuar te aftësitë e tua.

  1. Ekpozohesh ndaj gjuhëve të reja

Kur ushëton, pjesa më  madhe e vendeve që viziton janë vende të reja për ty, gjuhën e të cilëve nuk e di. Të shpenzosh kohë në vende me gjuhë ndryshe nga gjuha amtare, të detyron që tek e fundtit të mësosh disa fjalë. Kur kthehesh në shtëpi dhe del me miqtë, kjo payshim do t’i bëj përshtypje.

  1. Udhëtimi është një shkëputje nga rutina.

Udhëtimi të lejon që të largohesh nga rutina e përditshme e gjallëron pak jetën në mënyrën  më pozitive që egziston. Edhe nëse e do jetën dhe punën tënde, një ndryshim i rutinës është i nevojshëm për këdo. Madje mund të të frymëzojë për të bërë dicka të re. Dhe nëse po e financon vetë ushëtimin tënd, do të përfitosh një ndjenjë arritjeje duke e ditur që e gjithë puna jote e i ka mbuluar shpenzimet dhe ti mund të bësh gjëra të mrekullueshmë nëpër botë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI