Për festa të duhet që të shkosh në dyqane të ndryshme, për të blerë produktet e nevojshme. Të duhet të planifikosh vaktet dhe ndonjëherë fillon edhe shqetësimi për financat.  Duket se edhe “koha më e mrekullueshme e vitit” mund të jetë stresuese. Fillo ta çlirosh këtë tension sezonal me këto strategji që do të ndihmojnë të mbash stresin  larg.

Dil jashtë dhe ushtrohu

Të kalosh kohë duke bërë aktivitete fizike bashkë me familjen, është një mënyrë e shkëlqyer për t’u mësuar fëmijëve zakone të shëndetshme.  Kështu mund të shpenzoni kohë duke festuar së bashku. Bëni një ecje të shkurtër. Mund të këndoni këngë të Krishtlindjes teksa ecni.  Nëse është shumë  ftohtë për të dalë jashtë, mund të realizoni  ushtrime në kushte shtëpie. Trupi juaj do të ndjejë endorfinën që prodhohet pas çdo aktiviteti të konsiderueshëm fizik dhe ju do të ndiheni më mirë.

Bëni një festë ku të gjithë të sjellin nga një gatim

Ai që do ta organizojë festën në shtëpi, do të përgatisë edhe pjatën kryesore ( që në këto raste është zakonisht mishi), por të ftuarit mund të sjellin  gatime të tjera dhe sigurisht ëmbëlsira. Për shembull dikush mund të vijë me një ëmbëlsirë shtesë, dikush tjetër mund të sjellë frutat e thatë. Për ta realizuar sa më mirë këtë, mund të përgatisni që më parë një listë me gjërat që mund të nevojiten dhe të ndani se kush do të përgatisë çfarë. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer që pesha  e përgatitjes të mos mbetet vetëm mbi një person dhe të gjithë të mund të ndajnë gjërat së bashku.

Delego

Mos i bëj gjërat vetëm, kur vjen puna tek përgatitjet e festive. Anëtarët e tjerë të familjes mund të ndihmojnë. Fëmijët mund të dalin jashtë për të nxjerrë shëtitje qenin, për të hedhur mbeturinat, apo për të pastruar tavolinat.

Qëndro brenda buxhetit

Qëndro brenda një buxheti që ke krijuar në lidhje me të gjitha shpenzimet që llogariten për festa. Mos harroni të përfshini këtu edhe kartolinat, postën, dekorimet, rrobat e reja, ushqimin, argëtimin, letrën mbështjellëse të dhuratave, e udhëtimet. Sa shumë mund të shpenzoni gjatë kohës të sezonit festiv?  Një mënyrë e mirë përllogaritje do të ishte sa  1.5 % e buxhetit tuaj vjetor. Pra nëse e gjithë familja juaj merr ne vit një milion lekë të reja, ju nuk duhet që të shpenzoni më tepër se 15 mijë lekë të reja për festa.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI