Sot është Dita e parë

Sot është Dita e parë e pjesës së mbetur të jetës tënde…”

WestMatthewPër Matthew West, kjo është një stinë e re me këngë të reja të frymëzuara nga historitë e dëgjuesve. Në këtë mision ai ka shkruar këngë për t’i inkurajuar njerëzit që të kuptojnë se jeta e tyre është një histori dhe Zoti ka në plan që të flasë përmes dëshmisë së secilit. Mathew tregon: “Deri tani kam marrë më shumë se 30 mijë histori të cilat i kam lexuar, dhe kam shkruar këto këngë të albumit të ri që titullohet, ‘Live Forever’ (Jeto përgjithmonë). Kënga që zgjodhëm për ta transmetuar në radio te parën, dhe që u prezantua në fillim të vitit të ri, kishte një mesazh të përshtatshëm. Kënga titullohet ‘Day One’ dhe është frymëzuar nga vargu që thotë: “Është një hir i Zotit që nuk jemi shkatërruar plotësisht, sepse mëshirat e tij nuk janë mbaruar plotësisht. Përtëriten çdo mëngjes; e madhe është besnikëria jote.”
Lutja ime përmes kësaj kënge është që të na kujtojë se pavarësisht momentit që po kalon tani në historinë e jetës tënde, pavarësisht se sa keq mund të kesh ngecur, pavarësisht domethënies që viti i kaluar ka pasur për ty, pavarësisht mundimeve që sot kalon, apo fajin që të mundon, dhe të mposht. E sotmja është një ditë e re. Po e nesërmja? Dhe e nesërmja është një ditë e re gjithashtu! Dhe dita pas të nesërmes është një ditë e re po ashtu. Në udhëtimin tonë të besimit çdo ditë është dita e parë. Çdo ditë është një fillim i ri. Çdo mëngjes, mëshirat e tij janë të reja dhe kjo gjë e bën këtë ditë të jetë dita e parë!”

Mbështetur në këtë këngë, kantautori ka shkruar dhe një libër meditimesh të titulluar ‘Sot është dita e parë’ në të cilin Matthew West na kujton për mëshirat e reja të Perëndisë. E djeshma ka shkuar, e sotmja është një dhuratë që duhet jetuar me gëzim, hir dhe mirënjohje.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI