Lajmi Fundit
prev next

 

“How can it be”

“Ti mbron  çështjen time

Ti drejtëson gabimin tim

Ti thyen prangat e mia

Ti triumfon…”

 Lauren është këngëtarja amerikane e muzikës bashkëkohore të  krishterë,që në karrierën e saj rendit një sërë këngësh dhe çmimesh të  suksesshme. Artistja e re më e mirë e vitit në 2015 GMA Dove Awards”  është çmimi i parë në karrierën e saj. Albumi “Si mund të jetë”, është  nominuar  për një çmim Grammy, si albumi më i mirë bashkëkohor i  krishterë. “How can it be” (Si ka mundësi) është kënga me e  suksesshme e artistes, duke rrëmbyer shumë çmime por edhe duke u  pëlqyer dhe nga shumë dëgjues. Producenti Paul Mabury kontaktoi me  Lauren dhe i tregoj  këngën të cilën ai e kishte realizuar me disa miq të  tij.

Luren na tregon: Ndërkohë që dëgjoja këngën, fjalët morën jetë dhe lotët më rrodhën mbi fytyrë. Nuk e besoja dot që po reagoja në mënyrë të tillë ndaj kësaj kënge dhe Pol më tha: “Lauren, lejomë të të tregoj historinë… të të jap një tablo të kapitullit 8 të Ungjillit të Gjonit ku Jezusi po mësonte në tempull. Farisenjtë sollën një grua që kishte shkelur kurorën dhe i thanë: ‘Jezus, a duhet ta vrasim me gurë? Po ti çfarë do të bësh? Do ta vrasësh me gurë?’. Dhe Sipas ligjit, Ai supozohej ta vriste atë me gurë, mirëpo Jezusi bëri diçka që i la të gjithë pa fjalë. Ai derdhi hir mbi të”.

Kënga është një kryevepër, me një muzikë imponuese dhe një tekst hyjnor. Çmime të shumta por edhe vlerësime nga media të ndryshme i janë dhënë artistes për këtë këngë. “Si ka mundësi”, doli kënga  më e mirë e vitit.  CCM Magazin e ka vlerësuar me katër yje, Christian Review Magazine, Louder Than the Music, CMAddict dhe shumë të tjerë e kanë vlerësuar si një ndër këngët më të mira të muzikës së krishterë bashkëkohore, për vitin 2014, kur edhe  kjo këngë u publikua. Kënga është pjesë e albumit me të njëjtin titull, ku ky album është vlerësuar me shumë çmime, nga producentë të ndryshëm dhe shtëpi diskografike .Kjo këngë ka rikthyer artisten shumë kohë mbrapa në jetën e saj, por për  shumë njerëz kjo këngë është aktuale edhe sot. Lauren na rrëfen se si Perëndia  ka punuar ne jetën e saj dhe e ka bekuar gjatë realizimit të kësaj kënge:^726E9C5C242404A2C5D35555713695824A3D97F3771D76284F^pimgpsh_fullsize_distr

“Unë u kujtova për kohën kur meritoja më të keqen në jetën time dhe kur Perëndia më kishte çliruar plotësisht. Ai i lau duart e mia të ndotura dhe i bëri të pastra. Ai luftoi për mëkatin dhe turpin tim… mbrojti çështjen time dhe kjo këngë më përuli ndërkohë që e dëgjoja. Shpresoj t’ju pëlqejë dhe të përjetoni edhe ju shpengimin prej Tij, njësoj si unë. Kjo është kënga ime”- ka përfunduar Lauren.

 

 

 

Lejo Perëndinë të të mbajë
Dhoma e Luftës

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>