Shqetësimi, vjedhësi i mprehtë…

Një nga zakonet më shkatërrimtare që është njëkohësisht edhe aq i zakontë ditët e sotme është shqetësimi.

Shqetësimi është një ‘hajdut’, aq i zoti dhe mashtrues saqë ‘viktimat’ e tij madje as që e dinë që u është vjedhur . . . paqja, koha, energjia mendore dhe mirëqenia emocionale.

Shqetësimi është si një rrip i trashë koke që shkakton presion në mendje, është si një shirit shtrëngues i ndërthurur nga tre fije—dëshpërimi për të djeshmen, sprovat e të sotmes dhe të frikshmet “po sikur” të të nesërmes.

Ky shqetësim shtrëngues që i përngjet një vesi, tragjikisht e tkurr gëzimin tënd, mpak paqen tënde dhe të ngushton lirinë. Por ky ngushtim mund të thyhet.

Fjala e Perëndisë për  zemrat e shqetësuara

Ajo për të cilën shqetësohet, as që i afrohet për nga rëndësia arsyes përse shqetësohesh. Ti mund ta njohësh e duash Perëndinë, por kur beson të tjera gjëra e jo premtimet dhe ato që Perëndia ka siguruar në jetën tënde, atëherë meraku do ta largojë zemrën tënde nga Zoti dhe besimin tënd ka për ta kthyer në mosbesim.

Nëse thua: “Kam frikë se situata ime është pa zgjidhje.” Zoti thotë: Unë mund t’i bëj të gjitha gjërat të mundura. (Luka 18:27

Nëse thua: “Jam i kapluar nga frika.” Zoti thotë: Do të të jap forcën time kur ke frikë. (Isaia 41:10)

Nëse thua: “Jam shumë i shqetësuar. Nuk arrij ta fal veten.” Zoti thotë: Unë mundem të të fal.  (1 Gjonit 1:9) 4.

Nëse thua: “Jam i shqetësuar se mos njerëzit e dashur më braktisin.” Zoti thotë: Po erdhe tek Unë, Unë nuk do të të braktis. (Ligji i Përtërirë 31:8)

Nëse thua: “Jam i shqetësuar se mos vdes”.  Zoti thotë: Unë do të të jap jetë të përjetshme. (Gjoni 3:16)

Nëse thua: “Jam aq i shqetësuar, saqë nuk mund të gjej çlodhje”. Zoti thotë: Unë do të të jap shlodhjen time. (Mateu 11:28–30)

Dëshiro të lirohesh nga gjithçka që asfikson vullnetin e Perëndisë. (Marku 4:19)

Pranoje që ke mëkatuar dhe ke zgjedhur të shkosh në rrugën tënde. (Psalmi 51:4)      

Jepi Krishtit kontrollin mbi jetën tënde, duke e lejuar të jetë Zoti yt. (Marku 8:34–36)

Kuptoje praninë e Perëndisë në jetën tënde. (Psalmi 18:2)

Zoti është jeta jote. (Kolosianëve 3:4)

Zoti është siguria jote.  (Romakëve 8:38–39)

Zoti është siguruesi yt. (Filipianëve 4:19)

Zoti është mbrojtësi yt. (Isaia 41:10)

Eliminoje shqetësimin që prodhon qëndrime si nuk mundem.

Kultivo kënaqjen me anë të lutjes.  (Luka 18:1)

Shikoji situatat e prodhuara nga shqetësimi yt, si mundësi për ndërtimin e karakterit. (Filipianëve 1:6)

Ki besim që Zoti po e drejton jetën tënde edhe nëse rrethanat nuk shkojnë, në mënyrën që ke shpresuar.

Përqendrohu tek jetesa në të tashmen dhe jo në të shkuarën, apo të ardhmen.  (Jakobi 4:13–15)

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI