Qëllime të Perëndishme

Tek Luka 9:62, Jezusi tha: “Asnjëri qė ka vënë dorë në parmendë dhe kthehet e shikon prapa, nuk është i përshtatshëm për mbretërinë e Perëndisë.” Jezusi po thotë se përkushtimet me gjysëm zemre nuk llogariten fare. Për të bërë një përkushtim të plotë para Perëndisë, qëllimisht duhet të shohim përpara.

Qëllimet dhe ambiciet që ka bota kanë një tendencë të na zhgënjejnë. Nëse kemi një qëllim në jetë i cili është fokusi ynë në jetë, çfarë ndodh kur e arrijmë atë synim? Pas ngazëllimit të arritjes, biem në dëshpërim sepse nuk kemi më asgjë për të ndjekur. Nuk ka më vend për ambicie sepse e kemi përmbushur qëllimin që kishim.

Por qëllimet hyjnore nuk sjellin zhgenjim, sepse punët e Mbretërisë nuk mbarojnë kurrë. Kur përkushtohemi t’i shërbejmë plotësisht Krishtit, do e kuptojmë  shpejt se qëllimet tona në këtë tokë janë të qëndrueshme. Shërbesa, lutja dhe dëshmia jonë nuk janë kurrë të plota. Gjithmonë ka më shumë për të bërë për lavdinë e Perëndisë, një marrëdhënie më e thellë që duhet pasur me Perëndinë dhe mrekulli të pafundme për t’i shpallur Perëndinë një boteje që ka shumë nevojë për Të (shih Psalmi 40:5; Jobi 9:10). Ne kemi një mision gjatë gjithë jetës sonë—të lavdërojmë Perëndinë dhe ta bëjmë Atë të njohur. Kemi një garë që na prêt dhe Perëndia dëshiron që ne të  fokusohemi të vrapojmë mirë, për të mirën tonë dhe për të mirën që Ai ka planifikuar të bëjmë në emrin e Tij.

Çfarë ka nga e kaluara juaj që ju pengon të ecni përpara? Çfarë ju mban larg  nga vrapimi i garës me gjithë forcën tuaj? ” Ju vraponit bukur; kush ju ka penguar që të mos i bindeni së vërtetës? ” (Galatasve 5:7) Ndërsa shqyrton ëet e tua në këtë vit të ri, mos u zhyt në dështimet ose sukseset e së kaluarës. Por, lutuni për një dëshirë  nga Perëndia që të punoni për të ardhmen.

Lutje: At, ndërsa pres me padurim në këtë vit të ri, lutem që të kem qëllime të perëndishme të cilat do të më mbajnë të fokusuar në të ardhmen, dhe jo në të shkuarën time. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

Dhe thanë: “Burra Galileas, pse qëndroni e shikoni drejt qiellit? Ky Jezus, që u është marrë në qiell nga mesi juaj, do të kthehet në të njëjtën mënyrë, me të cilën e keni parë të shkojë në qiell“. (Veprat 1:11).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI