Privilegji i të qenit prind – Nga Dan Babcock

Në ditët e sotme, familja është në një betejë të fuqishme me botën. Ne jetojmë, është një kohë shumë e vështirë për të rritur fëmijë, nëse përpiqemi ta bëjmë këtë vetëm. Shqetësimi dhe frika që ndjejmë për ta, janë emocione të fuqishme dhe shpeshherë, gjendemi në rrugë pa krye.

Por duke u shqetësuar, a mund t’i shtojmë qoftë edhe një minutë jetës sonë? A mund t’i shtojmë qoftë edhe një centimetër shtatit tonë?

Perëndia është Ati ynë, sepse Jezusi pagoi çmimin, që ne të jemi bijtë e Perëndisë. Ne kemi nevojë për një jetë lutjeje, që të mund të krijojmë një vend të sigurt për familjen tonë. Padyshim që secili prej nesh, lutet për fëmijët e tij dhe dëshiron që ata të kenë një jetë të mirë dhe të mos u mungojë asgjë. Të njëjtën gjë dëshiron edhe Perëndia për ne, si bijtë e Tij. Prandaj Ai na dha Jezusin!

Në programin “Familja sot”, Dan thotë: “Puna e rritjes së fëmijëve, është një e katërta e jetës sonë, vetëm nga mosha 1, deri në 18 vjeç. Kjo është një pjesë e vogël e jetës sonë, por Perëndia sheh nga afër dhe dëshiron t’i nderojë shumë, ata që i qëndrojnë besnikë familjes së tyre.

Nëse keni fëmijë, nipër apo mbesa, ju mund të luteni për ta. Ju mund të ndani Fjalën e Perëndisë me ta. Mos ndjeni keqardhje për të kaluarën, por bëni tani, atë që mundeni. Fëmijët janë puna juaj më e rëndësishme. Ju po formoni një qënie shumë të vlefshme, shumë më me vlerë se sa një vepër arti, sepse ata janë persona të pavdekshëm, që do të jetojnë përgjithmonë.”

Ky është një privilegj i jashtëzakonshëm për ne si prindër. Sepse po na pret një shpërblim i madh në qiell!

Mos lejoni askënd, ta marrë kurorën tuaj!

Programin e plotë të transmetuar në Radio 7 mund ta dëgjoni në linkun e mëposhtëm.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI