Fuqia e Frymës së Shenjtë – Nga Dan Babcock

Fryma e Shenjtë qorton, mëson, pajis dhe fuqizon njerëzit e Perëndisë. Përmes Tij, besimtarët rriten në hir dhe përmbushin thirrjen e Perëndisë në jetën e tyre. Para se Jezusi të ngjitej në qiell, Ai u premtoi ndjekësve të Tij se do t’u dërgonte Frymën e Shenjtë. Fryma e Shenjtë do të ishte gjithmonë me ta dhe do t’i ngushëllonte e do t’i këshillonte.

Por a keni menduar ndonjëherë për fuqinë e Frymës së Shenjtë në luftën frymërore?

Lufta frymërore nuk është një term i ri, i panjohur për ne. Në shumë pasazhe në Bibël, flitet për të. Sot, ne e dimë se kjo luftë është bërë më e ashpër, se kurrë më parë. Ne duhet të kemi zjarrin e Frymës së Shenjtë brenda nesh, për të fituar betejat e mbinatyrshme, që na presin përpara.

Perëndia ia ka premtuar Frymën e Shenjtë çdo besimtari. Ai jeton brenda nesh dhe na nxit që vazhdimisht, të jemi në praninë e Perëndisë, përmes lutjeve dhe Fjalës së Tij. Fryma e Shenjtë na jep fuqinë dhe aftësinë që të jemi dëshmitarë për Krishtin.

Në këtë program, midis të tjerash, Dan thekson: “Fryma e shenjtë do të punojë me ne, që ne të mund të prodhojmë fryte. Frytet e Frymës vijnë nga fuqia frymërore. Bibla është ushqimi ynë. Ju duhet të keni një kohë për të studiuar, jo vetëm për veten tuaj, por edhe që të keni diçka për t’u dhënë të tjerëve. Ne duhet të mbushemi me Frymën, deri sa të derdhemi. Fryma e shenjtë vjen tek ata që janë të etur për Të.

Sot ka shumë shpërqëndrime në botë. Pa Frymën e Shenjtë, kisha është thjesht një klub dhe mësimdhënia jonë është thjesht një nga mësimet dhe filozofitë e botës. Nëse jemi vërtet të krishterë dhe ndjekës të Jezusit, ne kemi diçka që nuk e ka asnjë fe, apo filozofi tjetër në botë. Ne kemi një fuqi të përjetshme dhe të mbinatyrshme, që bën shumë vepra në jetën e njerëzve. Ky është Fryma e Shenjtë.”

Autoriteti që kemi, na është dhënë nga Perëndia, përmes Frymës së Shenjtë, për të bërë luftën e drejtë të besimit!

“… le të flakim, pra, veprat e errësirës dhe të veshim armët e dritës!” (Romakëve 13:12)

Programin e plotë të transmetuar në Radio 7 mund ta dëgjoni në linkun e mëposhtëm.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI