Përse pyesim “Përse?”

…”Zot, unë besoj; ndihmo mosbesimin tim.” – Marku 9:24

A e keni gjetur ndonjëherë veten në një situatë tragjike dhe keni pyetur Perëndinë: “Përse? Pse po më ndodh kjo mua?”

Për një moment, le të imagjinojmë që Perëndia iu përgjigj kësaj pyetjeje. A do të ndryshonte ndonjë gjë shpjegimi i Tij? Efektet e një tragjedie do të ishin prapë me ju dhe dhimbja do të ishte po aq e madhe sa më parë. Çfarë do të kishit mësuar?

Kur ne i bëjmë Perëndisë këtë pyetje, unë mendoj që në të vërtetë po bëjmë këtë pyetje: “Perëndi, a më do? A do të kujdesësh Ti për dëshpërimin dhe dhimbjen time? Nuk do të më lësh vetëm apo jo?” Është e mundur që për shkak se kemi frikë që Perëndia nuk kujdeset vërtet për ne, ne kërkojmë shpjegime?

Duhet të mësojmë të themi: “Zot, unë besoj. Nuk e kuptoj dhe ndoshta asnjëherë nuk do të kuptoj arsyet përse gjëra të këqija ndodhin, por unë e di me siguri që Ti më do dhe je gjithmonë me mua.”

Besoj që shpesh merr më tepër besim për të përjetuar një fitore. Vendosni besimin tuaj në Perëndinë dhe do të dilni më të fortë.

Lutje

Perëndi, unë besoj në Ty, edhe kur situatat përpiqen të më mbushin mendjen me dyshim. Më ndihmo të mbaj mend dashurinë Tënde për mua dhe të vendos besimin tim në Ty, pavarësisht të gjithave.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI