Perëndia na do dhe pikë.

Të gjithë jemi të etur të përjetojmë dashurinë e vërtetë biblike. Përgjithësisht të gjithë mësuesit e Biblës na thonë se vetëm kur të mësojmë të duam veten do jemi në gjendje të hapim zemrat tona për të marrë dashurinë hyjnore. Por në fakt është e kundërta. Ne vijmë te Krishti kur kuptojmë se nuk jemi asgjë pa Perëndinë dhe se, edhe në gjendjen tonë mëkatare, Krishti vdiq për ne. Personi që e do veten shumë nuk mund ta gjejë Zotin sepse nuk sheh ndonjë nevojë për të.

Nuk mund t’a gjesh dashurinë e vërtetë  veçmas nga Perëndia dhe për ndjekësin e Krishtit, dashuria nuk është selektive. Kjo,për shkak se dashuria e Perëndisë rrjedh nga natyra e Tij. Ashtu siç Gjoni shkroi, “Perëndia është dashuri” (1 Gjonit 4:8). Karakteri i tij përcaktohet nga dashuria. Perëndia ka zgjedhur që para krijimit  se Ai do ta dojë krijimin e Tij.

Në asnjë moment Zoti nuk thotë: “Të dua sa herë që është e përshtatshme. Të dua kur je mirë. Të dua për sa kohë që premton se do të përpiqesh më shumë.” Dashuria e Perëndisë është e vazhdueshme, e pandryshueshme – nuk varet nga performanca jonë. Dashuria e tij është sakrifikuese, gjithmonë synon të nxjerrë anën tonë më të mirë.

Dashuria e Zotit nuk ndryshon kurrë. Ai na do edhe kur jemi rebelë dhe të pabindur, kur i kthejmë shpinën dhe refuzojmë t’ia kthejmë dashurinë. Ai na do dhe pikë. Ai na do sepse kjo është zgjedhja e Tij. Zoti eshte dashuri.

Jezusi tha në vargun më të famshëm të Dhiatës së Re: “Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që kushdo që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetën e përjetshme” (Gjoni 3:16). Në këtë varg nuk tregohet se çfarë Ai përfiton  apo se si ne të jemi  të denjë për dashurinë e Perëndisë. I gjithë motivimi dhe shtysa janë nga ana e Zotit.

Vlerësimi ynë për dashurinë e Perëndisë do të rritet kur të kuptojmë se dashuria e Tij nuk është fallco apo e lirë. Kur Zoti i tha njerëzimit: “Të dua”, Ai hoqi dorë nga gjithçka që ishte më e çmuar për Të. Ai tregoi mrekullisht dashurinë e Tij duke paguar çmimin për mëkatin tonë dhe ai çmim ishte vdekja e Birit të Tij.

Merrni një moment dhe lëreni veten të pushtoni në dashurinë  e pakushtëzuar të Perëndisë. Lavdërojeni Atë që ju do edhe kur ishit armiq me Të.

Lutje: Zot, Ti je me të vërtetë dashuri. Faleminderit për priviligjen që na ke dhënë të të duam ty dhe të tjerët, sepse ti na ke dashur i pari (1 Gjonit 4:19). E di që dashuria jote nuk do të dështojë dhe shterojë kurrë. Faleminderit,  At i dashur, për gjithë dashurinë Tënde. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

“[Ai] është Perëndia besnik që respekton besëlidhjen e tij dhe tregohet i mbarë deri në brezin e njëmijtë ndaj atyre që e duan dhe që zbatojnë urdhërimet e tij,” (Ligji i Përtërirë 7:9).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI