Lexo: Psalmi 119:97-105

Geri dhe kushëriri i tij Erik u shtrinë pranë zjarrit të kampit. Geri tha: “Unë zakonisht nuk e pëlqej peshkun, por peshqit që kapëm sot ishin të shijshëm!” Xhaxhai tundi kokën në miratim dhe tha: “Tani le të marrim pak ushqim frymëror përpara se të kthehemi, shpresoj qe ju djema i kujtoni Biblat tuaja.” Eriku tundi kokën, ndërsa Geri shkundi dorën duke thënë: “Babai im beson në Jezusin, por ai thotë që nuk kemi nevojë të lexojmë Biblën kaq shumë. Babi thotë qe njerëzit e dobët qe nuk mendojnë për veten e tyre kane nevojë për të.”

Ai e pa me keqardhje. “Xhaxhi por une e di qe ti nuk je i dobët,” shtoi Geri. Xhaxhai iu përgjigj “Mire, unë sigurisht që kam nevojë për Biblën. Fjala e Perëndisë është një pjesë shumë e rëndësishme e jetës sime.” Duke marrë Biblën e tij, xhaxhai shkoi tek Psalmi 119:  “Dëgjoni se çfarë thotë Perëndia rreth saj –Ai e quan një drite qe te na tregoje rrugën se ku duhet te shkojmë.”

Djemtë dëgjonin ndërsa xhaxhai lexoi disa vargje dhe pastaj u luten. Mbasi xhaxhai mbaroi se luturi, Geri vrau një mushkonje dhe tha: “Unë mendoj qe është me mirë te përdor pak ilaç mizash. Ku është? Ne kemi ca, apo jo?”  Xhaxhai tha: “Është ne kroskotin e makinës. Ne duhet ta kishim ditur që do të na nevojitej.” Mire merre, babi,” – tha Eriku me nxitim. Pastaj thirri: “Eja, Geri. Ndoshta do te shohim një ari!” Pak me tutje midis drurëve, Geri u pengua mbi një trung, dhe ra. Ai u ngrit dhe pa qe Eriku ishte përplasur mbi disa dege te varura. Eriku tha: “Uau! Është errësirë ne ketë pyll. Le te marrim një elektrik dore.” Ata u kthyen pas. “Ve bast qe u ktheve për këtë,” vështroi xhaxhai kur i pa. Ai filloi ti jepte elektrikun e tij te dorës Gerit. Pastaj e tërhoqi atë pas dhe tha me një buzëqeshje: “Hej prit pak, a je i sigurt qe këto nuk janë vetëm për njerëz te dobët te cilët nuk mund te shikojnë ne errësirë?”Geri e pyeti: “Çfarë do te thuash? Askush nuk mund te shikoje ne errësirë.” Xhaxhai shtoi: “E vërtetë,  as ne pyll as ne jetë. Kështu qe pse te mos e përdorësh dritën qe te te ndihmoje ty ne jete ashtu si drita qe mund te të ndihmoje ne pyll?” “Çfarë do te tho…” filloi të thoshte Geri. Pastaj ai buzëqeshi. “Ne rregull xhaxha, e kuptova. Ti po thua qe ne kemi nevoje për Biblën qe te na japë dritë ne jetën tone. Do i tregoj babit për këtë, por tani te lutem a mund ta kemi atë elektrikun e dorës?”

A nuk do të ishte marrëzi të pengoheshe në errësirë nëse ka një drite të vlefshme? Ka një dritë që mund të ndihmojë ty të ëshohësh atë që duhet ndërsa ecën çdo ditë—një dritë që do të ndihmojë ty të shmangësh grackat e jetës. Është drita e Fjalës së Perëndisë, Bibla. A e përdor ti? A e lexon ti atë rregullisht? Kërko ndihmën e Perëndisë çdo ditë. Ai do të përdorë Fjalën e Tij që të tregojë ty se çfarë është e drejtë. Përdore dritën që është e vlefshme për ty.

Lexoje dhe bindu Biblës!

            

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI