Pilati ishte ai që dha leje për ta kryqëzuar Jezusin edhe pse ishte i bindur që Jezusi ishte i pafajshëm. A jeni gjendur në ndonjë situatë kur ju është dashur të jepni një vendim? Ju edhe pse e keni ditur se kush ishte e drejtë, keni zgjedhur të mbroni të gabuarën për hir të shumicës. E vërteta , a ia vlen ta thuash?

Jesus_or_barabbas2_57174557_stdLe të përfytyrojmë pak atë skenë të lirimit të Barabës. Pilati qëndron në mes, duke  larë duart e tij, në mes të gjithë kësaj padrejtësie të pistë. Në të majtë të Pilatit është Jezusi, me duart lidhur, i destinuar që të kryqëzohej. Një i pafajshëm, i rrahur për vdekje, i shpërfytyruar, i përbuzur dhe i poshtëruar. Në krahun tjetër qëndron Baraba. Ai duket i lumtur,i gjallë, duart e tij të shtrira për të pranuar urimet nga ushtarët. E tërë sjellja e tij duket si ti ishte hequr një barrë e rëndë. Dhe Baraba përdor fjalët :  “Zgjedhja më e mirë që keni bërë.”

Në të vërtetë ai është zgjedhja më e mirë, sigurisht për botën.

Siç ishte atëherë, kështu është edhe sot. Krishti nuk mund të ishte “zgjedhja e botës”, edhe pse Bota është arsyeja pse Jezusi zgjodhi të jepte jetën e vet. Ne ndoshta sot  të ndjehemi të kënaqur që ne nuk kemi për të bërë të njëjtën zgjedhje që bëri Ponc Pilati në atë ditë të trazuar në Jerusalem. Pilati pyeti turmën :

“Çfarë duhet të bëj me Jezusin?”

pilate_questions_jesusZgjedhja para nesh është shumë më e vështirë, sepse ne dimë shumë më shumë se Pilati. Ai besonte se Jezusi ishte i pafajshëm, por ju nënshtruan presionit dhe vendosi të lerë të lirë një kriminel. Cili do të jetë fundi për ne që e dimë të vërtetën për Jezusin dhe ende preferojmë Barabën?

Askush nuk mund t’i shpëtojë kësaj pyetjeje. Ne secili kemi vet një turmë mbi ne që na bën presion të zgjedhim Barabën në vend të Jezusit. Për sa kohë që jemi me Krishtin, duke ecur së bashku me të, pas tij, duke zgjedhur atë, është e lehtë. Por momenti i vendimit të vështirë do të vijë herët ose vonë për të gjithë ne.

Ne secili do të jemi në mes të një turme ku na duhet të bëjmë një zgjedhje. Bota e ka bërë zgjedhjen e saj.

Jezusi duhet të vdesë!

Po ti cilin do të zgjedhësh Jezusin apo Barabën?

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI