Një Zemër e Bindur

Sot Zoti, Perëndia yt, të urdhëron të zbatosh këto statute dhe dekrete; ki kujdes që t’i zbatosh me gjithë zemër dhe me gjithë shpirt. (LIGJI I PËRTËRIRË 26:16)

Një nga mënyrat më të mira për të siguruar një miqësi të thelluar me Perëndinë është të kesh një zemër që dëshiron t’i bindet Atij. Kur zemrat tona janë të pastra, të buta ndaj drejtimit të Tij dhe të etura për t’u përgjigjur me bindje, ne jemi në një pozicion të mrekullueshëm për të përjetuar miqësinë e Perëndisë dhe për të dëgjuar zërin e Tij. Zoti e di se ne nuk do të arrijmë në një vend përsosmërie ndërsa jemi në këtë tokë, por ne mund dhe duhet të kemi zemra të përsosura ndaj Tij, zemra që kërkojnë dhe dëshirojnë të bëjnë atë që është e drejtë për të kënaqur dhe për të lavdëruar Zotin.

Ndërsa rriteni në miqësinë tuaj me Perëndinë, mos harroni kurrë që marrëdhënia juaj duhet të bazohet në atë që Ai është dhe jo në çfarë Ai mund të bëjë për ty. Vazhdoni të kërkoni prezencën e Tij, jo dhuratat e Tij; vazhdoi të kërkoni fytyrën e tij dhe jo dorën e Tij, sepse një nga pengesat për të patur një miqësi të gjallë dhe të maturuar me Perëndinë është të lejosh veten të përqendrohet tek përfitimet e kësaj miqësie dhe jo tek fokusimi që Perëndia është miku ynë. Si qenie njerëzore, ne nuk na pëlqen të zbulojmë se disa njerëz duan të jenë miqtë tanë, sepse ne kemi aftësinë për t’u dhënë atyre diçka që ata duan; ne ndihemi të vlerësuar kur e dimë se njerëzit kanë një qëndrim zemre të drejtë ndaj nesh dhe se duan të jenë miq me ne thjesht për shkak të asaj që jemi dhe vetëm sepse na pëlqejnë. I njëjti parim vlen edhe për Perëndinë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI