Një klithmë agonie nga Kryqi!

“Pas kësaj, Jezusi, duke ditur që tashmë çdo gjë ishte kryer, që të përmbushej Shkrimi, tha: “Kam etje!.” (Gjoni 19:28). Kjo thirrje, thënia e pestë nga kryqi, ishte një klithmë agonie personale dhe dhimbjeje fizike, por edhe një klithmë nevoje e thellë shpirtërore.

Dy ditë përpara kryqëzimit, Zoti ynë Jezus përjetoi shumë tension dhe shqetësim. Së pari, ishte në dhomën e sipërme ku Ai u tha dishepujve  të Tij, të cilët kishin ecur me Të për tre vjet, se njëri prej tyre do e tradhtonte Atë.

Së dyti, në Gjetsemani, Zotit tonë i dolën djersë gjaku, duke e pyetur Atin nëse kishte ndonjë rrugë tjetër për të mos e pirë atë kupë, dhe populli i Tij të shpengohej.

Më pas përjetoi tension kur u kap dhe u arrestua  në Gjetsemani. Pasi e arrestuan e tërhoqën zvarrë nga një vend i marrjes në pyetje në tjetrin për gjithsej gjashtë herë. Më pas Jezusi u fshikullua dhe u gozhdua në duar dhe këmbë përpara se të varej në kryq.

Nuk është çudi që shpirti i Tij ishte aq në ankth sa klithi se kishte etje fizike! Agonia për shkak të etjes që Jezusi përjetoi në kryq na siguron se Ai nuk do ta refuzojë kurrë atë që vjen tek Ai duke thirrur: “Zot, më shpëto!” Nëse keni dyshuar ndonjëherë se Zoti e ka dëgjuar thirrjen tuaj të dorëzimit, meditoni mbi thirrjet e Tij nga kryqi dhe jini të sigurt se Ai ju dëgjon gjithmonë.

Lutje: Zot, faleminderit që më ke rikujtuar se do të më dëgjosh gjithmonë. Faleminderit që durove kaq shumë vuajtje fizike për të bërë një rrugë që unë të vij tek Ti. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

“Nga vënde të thella unë të këllthas ty, o Zot. O Zot, dëgjo klithmën time; veshët e tu dëgjofshin me vëmendje zërin e lutjeve të mia.” (Psalmi 130:1-2).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Dr Michael Youssef

është themeluesi dhe presidenti i ‘Leading The Way with Dr. Michael Youssef’, një shërbesë mbarë botërore që drejton ata që jetojnë në errësirë shpirtërore të zbulojnë dritën e Krishtit përmes medias dhe shërbesës në terren. Programet e tij të përjavshme televizive dhe programet e përditshme radiofonike transmetohen më shumë se 4000 herë në javë në 24 gjuhë në më shumë se 190 shtete. Ai është themeluesi i kishës së apostujve në Atlanta, Giorgia.

Dr. Youssef lindi në Egjipt, jetoi në Liban dhe Australi përpara se të vendosej në SHBA, në vitin 1984. Ai është autori i 30 librave, përfshirë dhe më të fundit, Zot më thuaj se çfarë të bëj. Ai dhe bashkëshortja e tij banojnë në Atlanta dhe kanë katër fëmijë të rritur.


Free!

REGJISTROHUNI