Nerëzit më pak të përqëndruar se peshku i artë

Rezultatet e një studimi të fundit kanë treguar se përqendrimi i njerëzve është aq i shkurtër sa ata nuk kanë mundësi të përcjelljes së kësaj fjalie pa u ndërprerë.
Sipas studimit thuhet se koha e përqendrimit ka rënë prej 12 sekondave në vitin 2000, në 8 sekonda në 2015.

Për të qenë më të qartë me këtë, peshku i artë (goldfish) ka kohë përqendrimi prej 9 sekondave, që i bie më të madhe sesa njerëzit sot.

Kështu që, një peshk i artë mund të lexoj këtë artikull pa u mërzitur dhe te qendroj ne Facebook, më gjatë se secili prej nesh. Ose të paktën, më shumë sesa shumë prej nesh.

Rezultatet vijnë nga studimi i bërë nga kompania Microsoft, e cila ka anketuar 2000 persona, ndërsa 112 te tjerë kanë marrë pjesë në studim ku është përdorur metoda EEG e cila ka monitoruar aktivitetin e trurit.

Sipas The Independent, ‘fajin’ e kanë pajisjet teknologjike, për rënien e shkallës së përqendrimit gjatë këtyre viteve.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI