Ndihmo fëmijët të gjejnë thirrjen e tyre

Detyra e çdo prindi është ta drejtoj fëmijët e tij në planin që Zoti ka për ta, bazuar në veçantitë e tyre si fëmijë të Perëndisë. Lexoni disa këshilla se si prindërit  mund t’i ndihmojnë fëmijët të gjejnë thirrjen e tyre

Kërkoni për shkëndija dhuntish

Proverbat 22: 6 thotë që: Mësoji fëmijës rrugën që duhet të ndjekë dhe ai nuk do të largohet prej saj edhe kur të plaket. Filloni të gjurmoni për shkëndija dhuntish në fëmijët tuaj dhe inkurajoni ata, që t’i ndjekin ato. I drejtoni fëmijët që t’i përdorin aftësitë dhe pasionin e dhënë nga Zoti për t’i shërbyer të tjerëve

Këshilloni fëmijët të mos synojnë vetëm suksesin.

Fëmijët duhet të kuptojnë që Zoti ka një thirrje dhe plan të përsosur për jetën e tyre dhe dhuratat që Zoti iu ka dhënë duhet t’i përdorin me bujari në shërbim të të tjerëve. I mësoni fëmijët të mos synojnë suksesin. Sa më shumë ta synojnë atë, aq më shumë do ta humbin.

Mësoni fëmijët të presin vështirësi

Së treti, duhet t’i mësoni fëmijët të presin vështirësi dhe të qëndrojnë kur vijnë sfidat. Inkurajoni fëmijët të gjejmë kohë për të dëgjuar atë që Zoti po thotë përmes dhuntive, nevojave dhe sfidave që hasin.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI