Misioni i fshehtë

Lexo:Mateu 6:1-4

“Mami, a mund të më japësh tani disa nga paratë e mia?” pyeti Lili një ditë. “I do tani?” përsëriti nëna. “Përse të duhen?”

Lili mori frymë thellë. “Nuk ta tregoj dot,” tha ajo. “Është sekret.”

“Herën e fundit që më kërkove para pa më treguar arsyen përse i doje,” filloi të thoshte nëna, “ti kishe goditur dritaren e zotit Grini me një top softbolli.”

“Këtë herë nuk kam thyer asgjë, mami. E kam me të vërtetë! Të lutem, më beso,” u përgjërua Lili. “Këtë herë është për një arsye të mirë, por dua ta mbaj sekret mes meje dhe Perëndisë.”

Nëna pa Lilin e menduar. Më pas ajo e pyeti Lilin sesa para i nevojiteshin, mori kuletën dhe i dha asaj shumën që donte. “Kjo është një shumë e madhe,” tha nëna. “Mos harro… po nxirret nga pjesa mujore që të takon.” Lili tundi kokën dhe u përpoq të mos mendonte për të gjitha gjërat që mund të hiqte dorë. Kështu, ajo mendoi për mikeshën dhe shoqen e saj të klasës, Suzanën.

Klasa e tyre po studionte jetën në det, dhe mësuesja kishte planifikuar që ata të vizitonin një akuarium që ndodhej në qytet. Shkolla nuk kishte para për të blerë bileta për nxënësit, dhe kështu, ky udhëtim nuk ishte i detyrueshëm.

Ata që dëshironin të shkonin, duhet ta paguanin vetë tarifën e udhëtimit. Formularët e lejeve dhe paratë kishin ditë që dorëzoheshin, por Suzana nuk kishte sjellë asgjë. Babai i saj ishte pezulluar nga puna në fabrikë dhe familja e Suzanës nuk kishte para.

Mëngjesin tjetër Lili mbërriti herët në shkollë. Klasa e saj ishte bosh. Me zemrën që i rrihte, ajo shkoi shpejt tek banka e Suzanës dhe në librin e saj të matematikës futi një zarf me para. Në zarf Lili kishte shkruar: “Për udhëtimin. Mos kërko të dish se kush t’i ka dhënë.

Thjesht merr lejen e prindërve.” “Suzana do ta marrë vesh shumë shpejt,” mendoi ajo. “Ne gjithmonë bëjmë matematikë orën e parë në mëngjes.” Zilja ra dhe Lili shkoi me shpejtësi në bankën e saj duke parë nga dera. Shumë shpejt Suzana hyri me disa nxënës të tjerë. Ajo shkoi në bankën e saj dhe tërhoqi librin e matematikës. Kur gjeti zarfin e Lilit, e hapi. Ajo zgurdulloi sytë. Goja e saj mbeti hapur. Lili qeshi dhe e ktheu vëmendjen e saj tek problemi matematikor që po zgjidhte. “Të lutem, Perëndi,” u lut ajo, “të lutem, mos lejo që Suzana ta marrë vesh se isha unë.”

A ke bërë ndonjëherë diçka të këndshme për dikë, pa i treguar askujt? Këtë javë kërkoji Perëndisë të të tregojë dikë që ka nevojë për ndihmën tënde, dhe më pas jepe këtë ndihmë në një mënyrë që ta dini vetëm ti dhe Perëndia. Këtë lloj ofrimi kërkon Perëndia. Dhe e dini çfarë? Është shumë argëtues!

 Jep në fshehtësi!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI