Kur Zoti dëshiron vëmendjen tonë!

Kur ndiheni të shqetësuar, kaloni më shumë kohë me Perëndinë në lutje; Ai mund t’ju drejtojë në diçka të re.

1 Samuelit 3:1-21

A jeni ndjerë ndonjëherë i shqetësuar, sikur diçka nuk është në rregull? Ndonjëherë Perëndia do ta përdorë atë ndjesi për të tërhequr vëmendjen tonë. Merrni si shembull Samuelin. E thënë me fjalë të thjeshta ai nuk mund të pushonte sepse një zë vazhdonte të thërriste emrin e tij në errësirë ​​dhe ai mendoi se ishte prifti Eli që e thërriste. Më në fund, pas herës së tretë, Eli kuptoi se djali po dëgjonte zërin e Perëndisë.

Për Samuelin, ndjesia e shqetësimit ishte fizike, por mund të shfaqet edhe si një ndjenjë mendore ose emocionale. Kjo mund të jetë diçka që Perëndia përdor për të na udhëhequr drejt njohurive të reja, siç bëri kur zbuloi se Samueli do të bëhej profet. Në fillim, ky informacion e frikësoi Samuelin—saqë kishte frikë t’i tregonte Elit për gjykimin e Perëndisë dhe nuk e zuri gjumi atë natë. Ai madje mund të kishte dashur t’a shmangte atë ndjenjë shqetësimi. Megjithatë, në fund të fundit, ia vlejti vuajtja: Shkrimi na thotë se ” Ndërkaq Samueli rritej; dhe Zoti ishte me të dhe nuk la të shkonin kot asnjë nga fjalët e tij.” (1 Sam. 3:19).

Pavarësisht se si dhe pse Perëndia na lë të ndihemi të shqetësuar, qëllimi i Tij është gjithmonë i mirë. Kështu që mund t’i besojmë Zotit dhe të shqyrtojmë ndjenjat tona të shqetësimit pa frikë. Kërkoni të dëgjoni zërin e Tij dhe binduni. Pastaj, edhe nëse ti, si Samueli, nuk je i sigurt se nga vjen shqetësimi, Perëndia nuk do të të lërë të humbasësh. Ai është në kontroll dhe planet e Tij nuk mund t’i prishë askush.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Dr Charles Stanley

Dr. Charles Frazier Stanley është Pastor Emeritus i Kishës së Parë Baptiste në Atlanta, Georgia, pasi shërbeu si pastor i lartë për 51 vjet. Ai është themeluesi dhe presidenti i In Touch Ministries, i cili transmeton gjerësisht predikimet e tij përmes televizionit dhe radios.


Free!

REGJISTROHUNI