Kur problemet vijnë….

Mendoni për një rrethanë në jetën tuaj që do ta ndryshonit nëse mundeni. Pavarësisht nëse është një vështirësi apo dëshirë e paplotësuar, në mënyrë që të jesh i kënaqur, duhet të pranosh që situata është lejuar nga Zoti, edhe nëse Ai nuk e ka shkaktuar atë.

Kur përballesh me gjëra të tilla në jetën tënde, thjesht lutu: “Zot, unë zgjedh ta pranoj këtë sikur të vijë nga Ti. Po zgjedh të shikoj drejt Teje“. Atëherë ti mund të pushosh në dijeninë që ti je fëmija i Tij. Në vend që të ndihesh viktimë e rrethanës tënde, ti e di që je kujdesur dhe udhëhequr nga Ati yt sovran.

Gjithashtu ndihmon shumë kur i nënshtrohesh plotësisht Zotit. Kjo nuk do të thotë t’i afrohesh Zotit në mënyrë të sinqertë dhe të thuash: “Epo, Zot, unë vetëm dua të të falënderoj për këtë!” Jini të sinqertë dhe pranoni, “Kjo është e dhimbshme dhe nuk më pëlqen. Por unë zgjedh të të nënshtrohem ty  sepse ti je i besueshëm dhe i dashur. Unë zgjedh të tërheq nga forca jote për gjithçka që kam nevojë”.

Nëse e bën këtë, shqetësimet e tua do të humbasin fuqinë e tyre.

A i besoni Romakëve 8:28?

“Dhe ne e dimë se të gjitha gjëra bashkëveprojnë për të mirë për ata që e duan Perëndinë, për ata që janë të thirrur sipas qëllimit të tij”.

Nëse e bëni këtë, ju mund t’i besoni Zotit, duke e ditur se Ai ka interesin tuaj më të mirë në zemër, do të kujdeset për ju dhe nuk do të largohet kurrë nga ana juaj. Kur i përqafoni këto të vërteta, jeni në rrugën tuaj të kënaqësisë tek Jezusi.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI