Lajmi Fundit
prev next

 

“Steal My Show”

Për Ty dua të jetoj

tobymacNjë këngë, vargjet e së cilës të bëjnë të mendosh se cili është Ylli i jetës tënde, është,  ‘Steal My show’ nga TobyMac. Kjo këngë është pjesë e albumit të tij ‘Eye on It’ dhe përshkruan një artist ndërsa përgatitet të dalë në një skenë, në një sallë të mbushur plot me fansa.

TobyMac shpjegon kuptimin e kësaj kënge që sot është refreni i miliona dëgjuesve përreth globit:

Në shtëpinë tonë ne kemi një këngë që e quajmë kënga e pastrimit. Kështu çdo ditë pas darke, në kuzhinë unë kam vendosur një sistem të mirë audio për të dëgjuar këngët e pastrimit. Ndërsa pastrojmë kuzhinën, kërcejmë duke dëgjuar këngët dhe çdo anëtar i familjes ka një detyrë. Normalisht luajmë këngë të vjetra energjike, këngë gazmore. Por kur jam duke punuar me ndonjë album, kënga e pastrimit priret të jetë ajo këngë të cilën e kam shkruar së fundmi. Ajo do të jetë kënga jonë e pastrimit për disa javë derisa ta përfundoj.

Pra kënga ‘Ji ti Ylli i shfaqjes sime’, ishte për disa net kënga jonë e pastrimit në shtëpi. Pas disa netësh ndërsa vija në gjumë djalin tim 5 vjeçar Xhuda, ai më tha: ‘Babi, ajo kënga e re e pastrimit Ji ti ylli i shfaqjes sime, pyes veten kush mund të jetë Ylli i një shfaqjeje? Unë iu përgjigja: ‘Për shembull nëse janë katër grupe që luajnë shkëlqyer ata janë yjet e shfaqjes. Ai vazhdoi: Atëherë pse ti do ti kërkoje dikujt tjetër që të ishte Ylli në shfaqjen tënde? Unë i thashë: ‘Babi po i kërkon Zotit që të përdorë shfaqjen e tij për diçka më të madhe se sa babi mund të bëjë ndoonjëherë. Babi po i kërkon Zotit që të jetë Ai ylli i shfaqjes.’.

Dua që njerëzit ta dinë se kjo këngë është për këdo, pavarësisht se kush je, pavarësisht se çfarë ke bërë, ti ke një jetë, dhe ti mund të vendosësh nëse kjo jetë do të jetë e jotja, apo nëse do t’ia japësh atë Perëndisë dhe të lejosh që ai të bëjë gjëra madhështore të cilat ti as që mund ti imagjinosh.”

Vargjet e kësaj kënge nuk janë thjesht për muzikantët, por për çdo grup në pozitë drejtimi. Për këdo që qëndron në një platformë përpara një grupi njerëzish qoftë i madh apo i vogël. Këto vargje na bëjnë të mendojmë: a dëshiroj me të vërtetë që Perëndia të jetë Ylli i shfaqjes sime?

Ji ti ylli i shfaqjes sime

 

Jeta ime,

Miqtë e mi,

Zemra ime,

është e Jotja Zot!

 

Ëndrrat e mia

Frika ime

Familja ime

Karriera ime

Është e jotja Zotit!

 

Ai e Di
Fitimtar

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>