Fjala e Zotit është një letër dashurie

Pse shumë njerëz kanë frikë nga ajo çka  thotë Bibla? Nga njëra anë thonë se është thjesht një libër tjetër, por nga ana tjetër thonë: “Nuk dua të dëgjoj për Biblën!” Pse duhet të reagojnë kështu kur është thjesht një libër tjetër?

E vërteta është se Bibla nuk është thjesht një libër tjetër. Perëndia thotë se Fjala e Tij ” ka realizuar plotësisht atë për të cilën e dërgova ” (Isaia 55:11). Bibla nuk është thjesht  ca fjalë në letër. Këto fjalë kanë autoritetin, fuqinë dhe forcën e Perëndisë. Këto fjalë janë urdhëruar nga Perëndia për të përmbushur vullnetin e Tij. Kjo është arsyeja pse Fjala e Perëndisë urrehet kaq shumë në kulturën tonë. Dhe kjo është arsyeja pse  Djalli bën të pamundurën të ndalë popullin e Perëndisë të lexojë Biblën.

Statistikat tregojnë se vetëm 18% e të krishterëve lexojnë Biblën rregullisht. Vëllezër dhe motra, nuk duhet të jetë kështu. Nuk mund të pretendoni se e doni dikë dhe të mos lexoni  letrën që ju ka dërguar i dashuri juaj. Pse? Sepse një letër e pahapur do të thotë që ju nuk doni t’ia dini apo të dëgjoni nga ai person. Por Bibla nuk është postë e padëshiruar për t’u hedhur ose shpërfillur; është letra e Zotit për ne. Duhet ta hapim, ta lexojmë dhe tëlejojmë të ndryshohemi prej saj.  Ne duhet t’i qasemi me shumë emocione dhe pritje, të etur për të dëgjuar nga i dashuri ynë.

Lutje: Zot, më ndihmo të luftoj Djallin duke me të Vërtetën Tënde – të prehem në të dhe të gëzohem në të Vërtetën Tënde. Mund të jem një llambë në këtë kulturë nëse zhytem në Fjalën Tënde. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI