Fjala e Zotit, burim i besueshëm për martesën tënde

Për disa dekada të kaluara, rolet e burrave dhe grave janë krahasuar, debatuar dhe sfiduar. Nëse librat dhe artikujt e shumtë në lidhje me rolet e burrave dhe grave ju ngatërrojnë, ju nuk jeni vetëm. Në shoqërinë tonë, ekzistojnë ide kontradiktore mbi pozicionin e burrave dhe grave në vendin e punës, kishë dhe në martesë.

Ndërsa këto filozofi të panumërta përpiqen të na tërheqin vëmendjen, ekziston një burim i besueshëm tek i cili mund të drejtohemi për përgjigje dhe siguri: Fjala e Zotit.

Disa njerëz i shohin detyrat biblike të burrit dhe gruas si të tejkaluara dhe të vjetruara. Sidoqoftë, kur studiojmë Fjalën e Zotit, ne fitojmë një perspektivë shumë më të madhe për temën e martesës. Martesa është një marrëdhënie komplekse dhe e mrekullueshme e krijuar nga Zoti. Në fakt, Ai na krijoi për marrëdhënie. Zoti e dinte që nuk ishte mirë që njeriu të qëndronte vetëm (Zanafilla 2:18). Që nga fillimi i tij, institucioni i martesës u krijua si një partneritet, me burrin si kryefamiljar i tij.

Mbase nuk jeni martuar akoma. Pali na kujton se Krishti është koka e çdo burri dhe gruaje (1 Korintasve 11: 3). Ai na do me një dashuri të përjetshme. Kjo është e njëjta dashuri që Ai kërkon që ne të kemi për njëri-tjetrin, veçanërisht për bashkëshortët tanë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI