Duke bërë limonadë

Lexo: Filipianëve 4:11-13

Pjetri mori një tas me kokoshka të ngrohta me gjalpë dhe e pa të motrën i ngrysur. Ai urdhëroi: “Çohu nga karrigia ime, Megi!” Megi u ankua: “Ti gjithmonë ulesh pranë dritares.” Pjetri këmbënguli: “Unë dua të ulem këtu për një ndryshim. Ai është vendi im”: por Megi thjesht i nxori gjuhën.“Baba! Bëj që Megi të çohet nga karrigia ime!”u ankua Pjetri ndërsa ai  tërhoqi krahun e motrës së tij. Babai tha: “Karriget nuk kanë emër në to. Thjesht ulu atje, Pjetër, kështu që të gjithë mund të shijojmë kokoshkat.” Akoma duke murmuritur, Pjetëri u bind. Ata ishin duke përtypur dhe pirë ngadalë gotat me limonadën e freskët të shtrydhur të nënës. Babai tha kur vuri re se Pjetri vazhdoi të shihte me inat motrën e tij: “Tani që kujtoj  ju po ziheshit për karriget dhe dje. Por natën e kaluar unë mendova se Pjetri ishte ulur në karrigen që Megi e quante të sajën, apo jo?” Megi vetëm ngriti supet dhe Pjetri tundi kokën i turpëruar. Nëna buzëqeshi dhe tha: “Unë mendoj që ka ardhur koha  fëmijë  të mësoni të merrni një limon e bëni një limonadë.” Pjetri u vrenjt dhe pyeti.“Ti do të thuash që nuk do ta bësh më për ne?” Babai qeshi dhe tha: “Nëna po përdor thënien e vjetër, ‘Në qoftë se jeta të jep limona, bëni limonadë.” Babai ngriti syzet e tij. “Kjo limonatë e mirë që ne po shijojmë fillon si burim i limonave , po a u ul nëna përreth  duke u ankuar sesa të hidhur janë?” Pjetri u përgjigj: “Jo, ajo i shtrydhi ata dhe shtoi sheqer dhe nxori diçka të mirë prej tyre. “ Babai tha: “Dhe kjo është ajo që duhet të bëjmë në jetë. Në vend që të ankohemi për sa ndodh, ne duhet të mësojmë—me ndihmën e Perëndisë—të nxjerrim më të mirën për çdo situatë. Apostulli Pal tha se ai ka mësuar që të jetë i gëzuar ‘në çdo gjendje’—ose situatë—në të cilën ai ishte. Ne duhet të mësojmë të bëjmë këtë gjithashtu.” Pjetri sugjeroj “Unë supozoj se Megi dhe unë duhet të jemi të kënaqu në çfarëdo karrige që jemi ulur.Dakord. Unë nuk e kam problem që të ulem këtu një herë në ca kohë. Është këndshëm dhe ngrohtë. Megi ra dakord: “Edhe mua më pëlqen aty gjithashtu por, është këndshëm të ulesh këtu afër dritares ndonjëherë. Nuk ka shumë rëndësi, apo jo Pjetër?  Nëna buzëqeshi: “ Tani si thoni për më shumë limonadë?”

A keni mësuar që të bëni limonadë në jetë—me ndihmën e Perëndisë, të nxirrni më të mirën në çdo situatë? Ose ankohesh kur gjërat nuk shkojnë në mënyrën që nuk merr atë që do? Herën tjetër që gjërat nuk ndodhin në mënyrën që shpresoje që do të ndodhnin, kënaqe Perëndinë duke parë për—dhe gjetur—diçka të mirë në atë që ndodhë. Çlirohu nga qëndrimi yt i hidhur dhe shijoje limonadën!

 

 Shiko të mirën në çdo situatë!

 

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI