Delja e humbur!

Tek Luka 15:1-7, Jezusi ndan shëmbëlltyrën e deleve të humbura për të na zbuluar më tej zemrën e Perëndisë. Në të ne shohim se dashuria e Perëndisë është aq e mëshirshme dhe personale, saqë Ai vëzhgon dhe ndjek qoftë edhe vetëm një dele të humbur.

Sa e mahnitshme është, që Perëndia ynë shqetësohet për ata që janë larguar nga tufa e Tij. Në shëmbëlltyrë, kur bariu gjen delen e tij tek Luka 15:5, “e merr mbi supe gjithë gaz” dhe e çon delen në shtëpi. Bariu nuk e ul kurrë delen, por e mban gjithë barrën mbi supet e tij të forta.

Po kështu, Krishti është gati të marrë përsipër të gjitha barrat tona, qofshin dobësitë fizike, thyerjet e zemrës apo shqetësimet tona. Ai ka shpatulla të forta për të mbajtur çdo barrë që ne jemi të gatshëm t’ia japim Atij. Barrat tuaja bëhen barrat eTij ndërsa ju pushoni në Të.

Krishti na ndjek, na shpëton, na mban dhe gëzohet për ne. Luka 15:6 thotë se bariu më pas ” i thërret miqtë dhe fqinjët dhe u thotë: “Gëzohuni bashkë me mua, sepse e gjeta delen time që më kishte humbur.”

Kur ka qënë hera e fundit  që që e keni bërë dikë aq të sa ai person ka dashur t’ju bëjë një festë? Si ndihesh të dish se shpëtimi yt e gëzon aq shumë Perëndinë tonë të Plotfuqishëm?

Lutje: Zot, më ndihmo të kuptoj plotësisht se sa shumë më do. Më ndihmo të kujtoj se Ti je Bariu im dhe ke dhënë gjithçka, madje dhe jetën Tënde, për të më shpëtuar. Në emër të Jezusit lutem. Amin.

” dhe, kur arrin në shtëpi, i thërret miqtë dhe fqinjët dhe u thotë: “Gëzohuni bashkë me mua, sepse e gjeta delen time që më kishte humbur.” (Luka 15:6).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI