Cilët janë njerëzit më pozitivë?

Të gjithë duan të jenë optimistë. Të jesh i tillë është pjesërisht në dorën tënde e pjesërisht në dorën e rrethanave dhe rrjedhës së jetës. Më poshtë mund të lexosh renditjen e njerëzve më optimist dhe të shohësh nëse ke ndonjë gjë në dorë për të ndryshuar perspektivën e të parit të gjërave.

60-70 vjeçarët.

60-70 vjeçarët janë me optimiste. Raportet tregojnë që ka më shume shanse që kjo grupmoshë të jetë më optimiste sesa 18-30 vjeçarët. Ata kanë kaluar shumë sfida dhe mund të përballojnë pothuaj çdo gjë në jetë.

Te diplomuarit.

 82% e të rriturve që kanë një diplomë bachelor ose më lart, kanë më shumë shanse të jenë optimistë. Kjo sepse kanë më shumë shanse të gjejnë një punë.

Ata që bëjnë ushtrime rregullisht.

Njerëzit që bëjnë të paktën 1 herë në javë ecje apo ushtrime janë më optimist. Ndoshta ngaqë ushtrimet na ndihmojnë të shkarkojmë stresin dhe të rifreskojmë mendjen.

Medituesit.

Ata që gjejnë kohë të meditojnë janë 10 % më optimistë se të tjerët.

Ata qe nuk janë te ngjitur me ekranin.

Personat që gjejnë kohë të shkëpusin sytë nga ekrani i TV dhe telefonit kanë më shumë shanse të jenë optimistë.

Ata që kanë kafshë shtëpiake.

Zotëruesit e qenve janë 4% më optimistë se zotëruesit e maceve.

Të socializuarit.

Pra ata që shpenzojnë kohë me miqtë dhe familjarët. 90 % e njerëzve socialë shprehen se koha me miqtë dhe familjen është hobi i tyre i preferuar.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI