Çfarë mund të bëjmë në një ditë Krishtlindje?

Dita e Krishtlindjes është momenti kur e gjithë pritja dhe përgatitja përfundon.  Është shumë bukur që të pjekësh gjëra, të planifikosh dhe të përgatitesh. Të ëndërrosh për këtë ditë magjike, ku hapen dhuratat, ku të gjithë janë më të lumtur dhe konsumohen ëmbëlsira është patjetër e mrekullueshme. Por në momentin kur dhuratat janë hapur dhe kur ëmbëlsira është konsumuar duket se pason  një atmosferë më pak entuziaste. Çfarë të bëjmë për ta mbajtur siç duhet shpirtin e kësaj feste?

1.Bëni një ngjitje. Gjithmonë nëse koha e toleron këtë. Nuk është e thënë të jetë patjetër mal, mund të jetë edhe thjesht një kodër. Nëse jetoni në qytet, mund të bëni një ecje. Mjafton të dilni jashtë dhe të sfidoni rehatinë.

2.Luani

Nëse e keni fatin që të banoni në vende ku bie borë për Krishtlindje, fare mirë ju dhe e gjithë familja juaj mund të luani me borë. Mund të bëni një plak dëbore. Të shkoni për ski, ose të zhvilloni luftë me topa bore.  Pas të gjithë kësaj mund të ktheheni në shtëpi dhe të ngroheni pranë zjarrit dhe të piqni gështenja. E meritoni sepse keni kaluar një ditë të tërë me aventura.

3.Bëni një shfaqje

Gjithçka ju duhet për këtë është një kamerë dhe disa njerëz të gatshëm. Bëni të mundur që të gjithë pjesëtarët, të familjarizohen me historinë e lindjes së Krishtit që gjendet në Bibël. Nëse e mendon, kjo mund të jetë shumë speciale e njëkohësisht argëtuese. Gjatë kohës që dikush lexon, ndani mes jush personazhet. Lini që disa prej fëmijëve të vegjël të jenë kafshë të ndryshme, një vajzë e vogël mund të jetë edhe Maria. Gjyshja mund të luajë rolin e engjëllit dhe gjyshi të jetë një bari.  Ideja është që gjithsecili të jetë pjesë e historisë.

4.Kontaktoni me familjarët që ndodhen larg

Rilidhuni edhe njëherë me familjarët dhe miqtë që janë larg. Vendosni të flisni me ta përmes Skype apo përmes ndonjë tjetër aplikacioni, në mënyrë që t’i ndjeni pjesë të festës suaj të Krishtlindjes. Lini këtë takim që më parë dhe vendosni që ai të realizohet gjatë kohës kur konsumohet ëmbëlsira, ose pasi të gjithë kanë hapur dhuratat. Teknologjia sot ka bërë të  mundur që njerëzit të ndihen më afër, pavarësisht distancës.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI