Çfarë duhet të kesh parasysh kur vjen vështirësia?

Zhgënjim. Shkatërrim Thyerje zemre. Këto emocione duket se po përsëriten sidomos pas një viti si 2020 dhe në këta muaj të parë të vitit 2021.

Çfarë bën kur përballesh me një vështirësi?  Si e trajton atë?

Ka disa gjëra që duhet të dini rreth Zotit dhe karakterit të Tij gjatë kohërave sfiduese.

  1. Hiri i Zotit është i mjaftueshëm për ty.

Kur Perëndia i udhëhoqi Izraelitët përmes Detit të Kuq dhe në shkretëtirë, Ai u dha atyre çdo ditë bukën e përditshme. Ai bëri të bjerë mana nga qielli dhe udhëzoi secilën familje të mblidhte saktësisht aq sa kishte nevojë. Nëse iu kishte tepruar, ata do ta hidhnin atë në vend që ta ruanin për të nesërmen. Pse? Sepse Zoti donte që njerëzit e tij t’i besonin çdo ditë për furnizimin e çdo dite.

Sot, ai na siguron në të njëjtën mënyrë. Tek Mateu 6:34, Jezusi u tha dishepujve të tij: “Prandaj mos u shqetësoni për të nesërmen, sepse e nesërmja do të shqetësohet për veten e saj. Secilës ditë i mjafton pikëllimi i vet”.

Zoti na siguron me besnikëri hirin dhe forcën që na duhet për të marrë çdo rast kur vjen. Jezusi na tha të mos shqetësohemi për të nesërmen sepse ende nuk e kemi hirin e nesërm. Nuk e kemi akoma forcën e nesërme. Do të jetë aty nesër kur të na duhet dhe Pali u tha besimtarëve korintas se mund t’i besojmë se hiri do të jetë i mjaftueshëm për gjithçka dhe gjithçka që kalojmë.

  1. Zoti ka përgatitur një rrugë përmes sprovës që je duke kaluar.

Zoti di gjithçka që do të kaloni para se ta kaloni. Ai kurrë nuk synon të keqen, por sigurisht që mund ta përdorë atë për t’’u afruar më shumë me veten dhe për t’iu bërë më shumë si Krishti.

Jezusi u tha dishepujve të tij: “Unë jam udha, e vërteta dhe jeta”. Jo vetëm që Jezusi është rruga për tek Ati, por është mënyra përmes sprovës suaj. Lutuni vazhdimisht për udhëzimin e tij. Lexoni çdo ditë fjalën e tij. Rrethohu me njerëzit e tij. Mos harroni se Zoti sheh rreth qosheve që nuk mund t’i shihni dhe se ai po bën një punë të mirë në ju, madje dhe veçanërisht në kohë të vështira.

  1. Zoti do t’iu dhurojë mençuri hyjnore.

Kur t’i kërkoni Zotit mençuri, ai do t’ju japë atë. Së dyti, ai nuk do t’ju fajësojë që keni nevojë për mençuri. Së treti, Ai jep me bujari. Ne e përkufizojmë mençurinë si “cilësia e të pasurit përvojë, njohuri dhe gjykim të mirë”. Atje ku nuk keni përvojë, Zoti jep cilësinë që vjen nga të pasurit përvojë. Ku nuk ke njohuri, ai jep njohuri. Ai jep mençuri me bujari. Të japësh bujarisht do të thotë të japësh më shumë nga sa është e nevojshme ose pritet.

  1. Fryma e Zotit iu ndihmon të luteni atëherë kur nuk dini për çfarë të luteni.

Për të inkurajuar besimtarët në Romë, Pali shkroi: “Në të njëjtën mënyrë, Fryma e Shenjtë na ndihmon në dobësinë tonë. Ne nuk e dimë se për çfarë duhet të lutemi, por vetë Fryma ndërhyn për ne përmes psherëtimave të patregueshme. Kur ndiheni sikur askush nuk është në anën tuaj, mos harroni se roli i Frymës së Shenjtë është t’iu udhëzojë në tokë dhe të ndërmjetësojë për ju në parajsë.

  1. Zoti do ta shpengojë sprovën tuaj.

Pali shkroi se vuajtjet që ne durojmë në tokë “nuk ia vlen të krahasohen me lavdinë që do të zbulohet në ne”. Ai gjithashtu tha se “ky pikëllim i lehtë dhe i çastit po përgatit për ne një peshë të përjetshme lavdie përtej çdo krahasimi”. Tim Keller, një pastor dhe autor, thotë se deri në atë shkallë që vuajmë në jetë, ne do të gëzohemi në jetën e përjetshme.

Nuk ka asgjë që do të kaloni nëpër të cilën Zoti nuk mund dhe nuk do të shpengojë. Zoti është i specializuar për të vendosur rregull aty ku sundon kaosi, për të sjellë bukuri në vend të hirit dhe me siguri ai do të sjellë të mira edhe nga sprovat tuaja.

Kujtoni se kur vështirësia vjen në jetën tuaj, ti gjithmonë mund të vraposh tek Ati. Mëshirat e tij janë të reja çdo mëngjes dhe e madhe është besnikëria e tij.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI