Hiri është i çmuar!

Edhe pse na është kërkuar të nderojmë Perëndinë, ne kurrë nuk duhet t’i frikësohemi Atij në të njëjtën mënyrë siç kemi frikë nga gjërat që na tmerrojnë. Zoti

Lexoni më tej

Përballuni me krenarinë!

Mëkati vjen në shumë forma dhe përmasa, por thellë brenda, çdo mëkat mbin nga e njëjta farë: krenaria. Nën çdo dështim moral është një dëshirë për të lartësuar

Lexoni më tej

Ai lëviz dhe malet!

Ndërsa përballemi me sfida të ndryshme në jetë, ka një sërë arsyesh që mund të na ndalojnë të lutemi. Mund t’i themi vetes se jemi shumë të zënë

Lexoni më tej

Fëmijët janë një trashëgimi nga Zoti!

Ka prindër që u ka ardhur në majë të hundës nga pelenat dhe kufizimet familjare saqë pyesin veten a do të vijë ajo ditë kur thjesht do pushojnë

Lexoni më tej

Hiqni dorë nga “ari” i jetës suaj!

Ari nuk është asgjë më shumë se një gur i verdhë, por është vlerësuar si një mall i vlefshëm në pothuajse çdo qytetërim përgjatë historisë. Si djali i

Lexoni më tej

Rreziku i kompromisit!

Të gjithëve na kujtohen ditët e shkollës kur ishim para provimeve. Shkonim rregullisht në shkollë—dhe prapëseprapë na kapte paniku kur vinte ora e testimit. Sigurisht, e dimë se

Lexoni më tej

Një vend për ty!

Është tronditëse se sa shumë të krishterë që besojnë Biblën kanë frikë nga jeta e përtejme. Nëse shqetësoheni se do mërziteni në parajsë, atëherë kam një lajm të

Lexoni më tej

Një dhuratë e mirë dhe e shenjtë nga Zoti!

Në ndonjë nga netët e ftohta, a keni menduar të digjni tapetin e dhomës së ndenjes për t’u ngrohur? Sigurisht që jo! Askush nuk do të guxonte të

Lexoni më tej

I vetmi gjak që mund të shlyejë mëkatet!

Kur mëkati shkatërroi paqen e Kopshtit të Edenit, pasojat ishin dramatike. U derdh gjak për herë të parë. Krijimi më i çmuar i Perëndisë—njeriu—u dëbua nga parajsa. Përballë

Lexoni më tej

Një klithmë agonie nga Kryqi!

“Pas kësaj, Jezusi, duke ditur që tashmë çdo gjë ishte kryer, që të përmbushej Shkrimi, tha: “Kam etje!.” (Gjoni 19:28). Kjo thirrje, thënia e pestë nga kryqi, ishte

Lexoni më tej