Që kur fruti i ndaluar u këput nga pema në Kopshtin e Edenit, raca njerëzore ka kërkuar rrugë të shkurtra për të arritur në pushtet. Jezusi u përball me të njëjtën sfidë në shkretëtirë. Në tundimin e tretë,  shohim Jezusin, megjithëse Perëndia në mish dhe i vetmi i denjë për ta vendosur veten si Mbret, e kapërcen tundimin e pushtetit.

Jezusi shkoi në shkretëtirë për të demonstruar fuqinë e Tij mbi Djallin. Së pari, Djalli e tundoi Jezusin që të mos i besonte Atit, por Jezusi fitoi duke iu dorëzuar Perëndisë. Pastaj Djalli e tundoi Jezusin që të detyronte dorën e Atit, por Jezusi fitoi duke iu nënshtruar vullnetit të Perëndisë. Kështu, në tundimin e tretë, Djalli u përpoq ta korruptonte Jezusin.

Tek Mateu 4:8-11, Djalli e çoi Jezusin në një vend të lartë ku mund të shihte të gjitha mbretëritë e botës, duke i ofruar Atij gjithë fuqinë dhe shkëlqimet e tokës. Pse ishte e rëndësishme kjo? Jezusi sapo ishte shpallur Biri i Perëndisë, ai që do të trashëgonte gjithë universin. Pra, cila ishte joshja e madhe?

Djalli, me dinakërinë e tij, e tundoi Jezusin të ecë në rrugën e lehtë: “Pse duhet të presësh për atë që është me të drejtë e jotja? Pse të kalosh nëpër poshtërimin e kryqit dhe të sakrifikosh jetën Tënde kur mund t’i kesh të gjitha tani?” Gjithçka që Djalli i kërkoi në këmbim ishte që Jezusi të binte përmbys dhe të adhuronte atë.

Duket e parëndësishme, por kjo është mënyra mashtruese e Djallit. Nëse Jezusi do të ishte dorëzuar, do ti kishte dorëzuar shpirtin e Tij djallit, gjithçka për hir të pushtetit dhe lavdisë të arritur  pa vuajtje dhe sakrifica të cilat do të çonin në shpëtimin tonë.

Nëse Jezusi do të kishte rënë pre e këtij tundimi, Ai do të skualifikohej nga të qënit Mbreti i mbretërve dhe Shpëtimtari i botës. Në vend që turma të thërriste, “Ai që shpëtoi shumë. Le të shpëtojë veten!” Djalli do të kishte thirrur: “Ai që shpëtoi veten. Tani nuk mund të shpëtojë asnjë tjetër!” Pra, ashtu si për tundimet e tjera, Jezusi citoi Fjalën e Perëndisë, duke filluar me “Është shkruar”. Dhe djalli iku prej Tij, i mundur.

Në shkretëtirë, Jezusi na tregoi se të gjithë ata që besojnë në emrin e Tij dhe jetojnë nën krahët e Tij do të kenë forcë për të mposhtur armikun. Kur ballafaqohemi me ndonjë tundim, duhet të kujtojmë se më e mira është të ikim prej tij dhe t’i nënshtrohemi Krishtit, duke i thënë  vetes dhe armiqve tanë: “Është shkruar”.

Lutje: Atë, faleminderit që përgjigja për çdo tundim është “Është shkruar”. Dua që të njoh Fjalën Tënde  më mirë dhe të besoj në sovranitetin dhe vullnetin Tënd. Rrite besimin tim me Frymën Tënde të Shenjtë. Në emër të Jezusit, lutem. Amen.

 Sepse ne nuk kemi kryeprift që nuk mund t’i vijë keq për dobësitë tona, po një që u tundua në të gjitha ashtu si ne, por pa mëkatuar.” (Hebrenjve 4:15).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Dr Michael Youssef

është themeluesi dhe presidenti i ‘Leading The Way with Dr. Michael Youssef’, një shërbesë mbarë botërore që drejton ata që jetojnë në errësirë shpirtërore të zbulojnë dritën e Krishtit përmes medias dhe shërbesës në terren. Programet e tij të përjavshme televizive dhe programet e përditshme radiofonike transmetohen më shumë se 4000 herë në javë në 24 gjuhë në më shumë se 190 shtete. Ai është themeluesi i kishës së apostujve në Atlanta, Giorgia.

Dr. Youssef lindi në Egjipt, jetoi në Liban dhe Australi përpara se të vendosej në SHBA, në vitin 1984. Ai është autori i 30 librave, përfshirë dhe më të fundit, Zot më thuaj se çfarë të bëj. Ai dhe bashkëshortja e tij banojnë në Atlanta dhe kanë katër fëmijë të rritur.


Free!

REGJISTROHUNI