Ai është pranë atyre që e kanë zemrën e thyer

JeremyCampNjë artist shumë i dashur si Jeremy Camp ka publikuar gjatë vitit 2015 albumin e tij të ri “I will Follow” (Do Të ndjek). Kënga “He Knows” (Ai e di), është një nga ato këngë që tashmë ka ndikuar shumë jetë.
Në librin e tij ‘Unë ende besoj’, Camp ndan historinë e jashtëzakonshme pas vargjeve që janë vlerësuar me shumë çmime. Historia e jetës së tij publikuar në faqet e këtij libri reflekton ndikimet që ka pasur në fëmijëri, vitet e rebelimit në adoleshencë, rizgjimin frymor që përjetoi në kolegjin biblik dhe humbjen tragjike të gruas së tij të parë Melisës, në betejën me sëmundjen e kancerit. Ky udhëtim shpirtëror pikëllues u pasua nga një udhëtim tjetër që rindezi besimin e Camp, frymëzoi disa nga këngët e tij më të dashura, dhe përgatiti rrugën për një mundësi të dytë në dashuri me gruan e tij të dytë, Adrianën. Jeremy tregon:

“Një vit e gjysëm më parë, publikova librin me titull: “Ende besoj”. Aty kam shkruar historinë e jetës sime. Kam treguar se si përjetova humbjen e gruas sime të parë nga kanceri, dhe prej atij momenti shumë njerëz më kanë pyetur për historinë time. Kam marrë pyetje nga ata që mund të kishin kaluar vështirësi. Ata pyesnin: “Kemi dëgjuar historinë tënde? Si ia dole? Jemi kaq falënderues që dikush e kupton atë që kam kaluar…”

Kjo ka qenë një përvojë pozitive por dhe e vështirë, sepse dëshiroj që t’u them njerëzve fjalët e duhura. Në situata të tilla, Perëndia më drejton tek shkrimi. Gjoni 11:35 është vargu më i shkurtër në Bibël, është shumë i thjeshtë dhe tregon gjithçka, “Jezusi qau.”.

Ai pati mëshirë për atë që po ndodhte me Llazarin. Maria dhe Marta po vajtonin dhe zemra e tij dhembi, ai e kuptoi. Është një shkrim tek Hebrenjve 4:15 që thotë: “Ne kemi një kryeprift që vuan bashkë me dobësitë tona.”

Kur shkruaja këtë këngë mendoja për vitet e fundit: ‘Nuk ka asnjë mënyrë që dikush të mund të kuptojë, vetëm Perëndia mund të kuptojë, Ai e njeh dhe e kupton plotësisht dhimbjen dhe lëndimin tonë. Ai u përqesh nga të njëjtën njerëz që thanë: Haleluja, Hosana në lartësi, dhe që javën tjetër thirrën: Kryqëzoje kryqëzoje! Ai u tradhtua nga njëri prej miqve të tij, nga njëri prej ndjekësve të tij. Ai u tundua, por nuk mëkatoi. Ai kupton! Vendi më i mirë ku mund të shkojmë kur mendojmë se askush nuk e njeh dhimbjen tonë, është Krishti. E shkruajta këtë këngë duke menduar: “Zot jam kaq falënderues që ti mbi këdo tjetër e njeh dhimbjen time.”.

Kjo këngë është si një himn madhështor që feston shpresën në Krishtin. Ndonjëherë është e vështirë të besosh se Perëndia na do kaq shumë sidomos në thyerjen dhe dobësitë tona. Por nuk kemi pse të shtiremi, të fshihemi apo të luftojmë. Ai e njeh thyerjen brenda nesh, dhe për shkak të asaj që Jezusi bëri në kryq ai na ka bërë të drejtë.

Ai e di!

Prangat e dyshimit që të mbanin peng
po rrëzohen një e nga një

Çdo herë që ndihesh i braktisur
Çdo herë që ndihesh i vetmuar
Ai është pranë atyre që e kanë zemrën e thyer
Çdo lot

Ai e di

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI