Mos ki frikë, sepse unë jam me ty, mos e humb, sepse unë jam Perëndia yt. Unë të forcoj dhe njëkohësisht të ndihmoj dhe të mbaj me dorën e djathtë të drejtësisë sime. – Isaia 41 : 10

Andrew Brunson është një pastor i krishterë i cili u burgos në Turqi pas grushtit të shtetit politik të vitit 2016. Ai u akuzua për shumë komplote kundër qeverisë turke, të cilat ishin krejtësisht të pabaza. Pastor Brunson u mbajt në burg për dy vjet, shpesh në kushte çnjerëzore.

Brunson thotë se kur u burgos për herë të parë, iu kujtua se shumë të krishterë kishin vuajtur padrejtësi para tij dhe duke ditur se të tjerë do e pasonin, ai donte të jepte një shembull të mirë. “Frika është diçka normale,” thotë ai, por “A do të ngriheni  pavarësisht frikës tuaj?”  Brunson gjeti  forcë për të vazhduar, nga afrimiteti me Perëndinë, në atë që ai e quajti Lugina e Provës.

Edhe kur u lut me zjarr për vullnetin e Perëndisë mbi të tijin, ai tha: “Isha tërësisht i thyer”. Në vitin e tij të dytë të burgimit, pas shumë peripecive, Brunson u trondit që po lutej kështu: “Të dua Jezus. Çfarëdo që të bësh ose jo, unë do të të ndjek!” Ai e kuptoi se zemra e tij kishte ndryshuar dhe se qëllimi i tij kryesor ishte afrimiteti me Perëndinë. Ai tha se nëpërmjet sprovës së tij, zhvilloi një miqësi të ngushtë me Perëndinë.

 “Nënshtrimi  nuk ndryshoi faktin që isha në burg, por ndryshoi zemrën time.” Zoti lejon që themeli i gjërave në të cilat ne besojmë të lëkundet”, thotë Brunson. Frika nuk u zhduk në burg, por pikërisht aty ai e kuptoi se Jezusi  është i denjë për gjithçka.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Bonnie Sala

Bonnie Sala është presidente e shërbesës Guidelines. Ajo është autore e meditimeve Fillo nga e Para, meditime të cilat frymëzohen nga mëngjeset e saj të hershme kur kalon kohën personale me Jezusin dhe Fjalën e Tij. Ky program transmetohet në radiot në Amerikë por edhe në Filipine, Singapor dhe Afrikë. Ajo është një folëse ndërkombtare në konferenca të ndryshme.


Free!

REGJISTROHUNI