Zbulohet qyteti i Sodomës,  busull orientimi, Bibla

Një arkeolog i famshëm beson se ka gjetur qytetin biblik të Sodomës,  në Jordaninë e sotme dhe thotë se ka prova që dëshmojnë se qyteti ishte zhdukur nga zjarri.

Steven Collins, dekan i Kolegjit të Arkeologjisë,  në Universitetin Trinity Southwest,  tha në një episod të ri të “The Rosenberg Report” se si ai dhe ekipi i tij zbuluan qytetet biblike të Sodomës dhe Gomorrës në Jordani.

Ai thotë se i përdori shkrimet e shenjta si të dhëna për të gjetur vendndodhjen. “Ka aq shumë informacione specifike për vendndodhjen e këtyre qyteteve saqë praktikisht do të duhet të jesh i verbër dhe analfabet që të mos mund të gjesh vendndodhjen e Sodomës, sepse ka të paktën 25 pjesë të njohura gjeografike që mund t’I përdorësh  për t’ju çuar. në qytetin e Sodomës. Nuk është e vështirë”, shpjegoi ai. Collins e fokusoi kërkimin e tij në luginën e lumit Jordan.

Nga atje ai përdori të dhëna nga Bibla, duke përfshirë një referencë  nga Zanafilla 13:10.

Pyetja e duhur për të bërë në vendndodhjen e Sodomës është: ‘Ku po qëndronte Loti,  kur ngriti sytë dhe pa që e gjithë fusha e Jordanit ishte e ujitur mirë?’ Ishin Betheli dhe Ai”, shpjegoi Collins.

Kjo e çoi Collins dhe ekipin e tij në Tall el-Hammam. Ata u  lejuan nga qeveria jordaneze,  për të filluar një gërmim në atë zonë.

“Ishte në fakt teksti biblik që na vendosi në këtë faqe,” i tha ai Rosenberg. “Ne thjesht lundruam rreth gjeografisë.”

Ata zbuluan një seri masive qytetesh të epokës së bronzit që ishin të pasura dhe të mëdha. Ata zbuluan qeramikë dhe artefakte që dukej se ishin shkrirë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI