Vetëm prej Hirit

Përgjatë Dhiatës së Vjetër, Bibla flet për besnikërinë e Zotit ndaj popullit të Izraelit. Ishte gjithmonë besimi në Zot, jo thjesht të qenit hebre, ai që në fund shpëtoi këdo. Të pretendosh se të gjithë njerëzit hebrenj kishin besim te Zoti do të ishte si të pohosh se të gjithë ata që shkojnë në kishë sot janë të rilindur. Natyrisht, shpëtimi nuk varet as nga përkatësia jonë etnike dhe as nga pjesëmarrja në kishë. Marrëdhënia jonë me Perëndinë është çështje e zemrës.

Kur judenjtë i ngurtësuan zemrat e tyre dhe e hodhën poshtë Mesian, çfarë bëri Perëndia? Ai e përdori refuzimin e tyre për t’i sjellë johebrenjtë në shpëtim dhe për ta bërë popullin e Tij ziliqar, që ata të mund të ktheheshin tek Mesia i tyre (shih v. 11). Perëndia e përdori refuzimin e Jezusit nga Izraeli si një mjet hiri – jo vetëm për të mirën e tyre, por për të mirën e johebrenjve.

E shihni, Perëndia ynë i mahnitshëm është Perëndia i hirit. Si judenjtë ashtu edhe johebrenjtë mund të shpëtohen vetëm me mëshirën e Tij nëpërmjet sakrificës së Zotit Jezu Krisht. Shpëtimi bazohet vetëm në meritat e Jezu Krishtit dhe në sakrificën e Tij shlyese në kryq. Prandaj, asnjëri prej nesh nuk ka vend për t’u mburrur ose për t’u ndier superior ndaj tjetrit. Përveç Krishtit, të gjithë ne jemi mëkatarë që meritojmë ferrin.

Toka ndodhet  në këmbët e kryqit. Ky është Ungjilli. Ky është besimi i krishterë. Dera është e hapur për të gjithë ata që do të pendohen, pavarësisht se kush janë apo çfarë prejardhjeje mund të kenë. Asnjë mëkatar nuk është përtej aftësisë së Krishtit për t’a shpenguar. Ky është me të vërtetë një lajm i mirë.

Lutemi: Zot, ne të gjithë jemi krijesa që meritojmë zemërim, e megjithatë Ti tregon mëshirë—madje mëshirë të re çdo mëngjes. Faleminderit për hirin Tënd. Faleminderit që më bëre fëmijën tënd. Lutem në emër të Jezusit. Amin.

“Sepse Perëndia i mbylli të gjithë në padëgjesë, që të ketë mëshirë për të gjithë.” (Romakëve 11:32).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI