Lexo: Luka 11:9-13

Gjatë rrugës duke u kthyer nga shkolla Kalebi kishte qenë i shqetësuar se si do të futej në shtëpi dhe mendonte: “Mami mbase do të kthehet herët sot nga puna.”. Por kur mbërriti në shtëpi, makina e nënës nuk gjendej tek vendi i parkimit. “Oh, epo mirë. Sara do të jetë këtu pas pak. Një çelës e ka ajo.”  Ai u ul të priste dhe motra e tij erdhi shumë shpejt, kështu Kalebi e përshëndeti i gëzuar dhe menjëherë e pyeti: “E ke çelësin e shtëpisë? Unë e kam harruar timin.”. Sara mohoi me kokë dhe tha: “Edhe unë e kam harruar timin. Ende nuk ka ardhur mami?”.

Kalebi psherëtiu duke thënë: “Jo. Mbase ndonjë dritare e qilarit është e hapur. Eja ta kontrollojmë.”. Ata kontrolluan, por ishin të gjitha të mbyllura.

Kalebi tha: “Eja të shohim dritaren e kuzhinës.”. Ai i bashkoi duart së bashku, i ngriti lart dhe më pas tha: “Dritarja është shumë e lartë, por do të të ngjis ty.”. Kur Sara u përpoq të vinte këmbën tek duart e tij, të dy ranë përtokë. Ata u ngritën dhe panë që makina e nënës u ndal tek vendi i parkimit.

Sari thirri gjithë gëzim: “Oh, sa mirë! Erdhi mami!”. Por nga makina nga makina nuk zbriti nëna. Ndërkohë që Kalebi dhe Sara po shkundnin rrobat, tek dera kryesore e shtëpisë u afrua një burrë. Ai i përshëndeti fëmijët me dorë dhe po priste. Fëmijët e njohën menjëherë Xhetin, mekanikun nga qendra e shërbimit ku shpesh nëna çonte makinën kur kishte probleme.

Për habi, dera e shtëpisë u hap nga nëna e cila tha: “Faleminderit, Xheti.”. Ai i dha asaj çelësat e makinës. “Ti erdhe deri këtu vetëm për atë makinë. Tani do të të kthej unë në qendër.” Ajo u kthye nga Sara dhe Kalebi që nxituan drejt saj dhe i pyeti: “Përshëndetje, fëmijë. Jeni kthyer vonë sot. Nga keni qenë?”.

Kalebi dhe Sara panë njëri-tjetrin dhe filluan të qeshnin. Më pas Sara tha: “Asnjeri nga ne nuk e kishte çelësin, kështu u përpoqëm të futeshim nga dritarja sepse menduam që nuk kishte njeri në shtëpi! Nuk na shkoi mendja të trokitnim dhe të gjenim dikë brenda.”.

Nëna buzëqeshi dhe ju përgjigj: “Kjo më kujton vargun që lexuam në fund të kohës së lutjes sot në mëngjes. E mbani mend?”.

Sara u përgjigj nxitimthi: “Po. Vargu thotë: ‘Trokitni dhe do t’ju hapet’. Sa keq që nuk na shkoi mendja të trokitnim në derë.”.

Nëna qeshi duke pohuar: “E vërtetë. Kjo nuk do t’ju kishte hapur telashe.”.

Po ti ke menduar të trokasësh? Jezusi e përdori fjalën ‘trokas’ kur po thoshte se duhet t’i lutemi Perëndisë për atë që kemi nevojë. Mbase ty të duhet ndihmë për diçka, për dikë për të cilin je i shqetësuar, për një problem në shkollë ose për një shok. E ke çuar shqetësimin tënd para Perëndisë në lutje? Jezusi të fton të bisedosh me Të. Bëje, duke e ditur që Ai kujdeset për ty dhe duke besuar se Ai do të të japë përgjigjen më të mirë.

Kërkojini ndihmë Perëndisë!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI